• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 12 de diciembre de 2012

TRES PREGUNTES A...


Enric Márquez, professor de l’escola de Lestonnac-L’Ensenyança de Tarragona 
                         


Amb el lema «els nens ajuden els nens», el proper dijous dia 13 de desembre molts nens i nenes participaran en l’acte Sembradors d’estels que es farà a la Catedral, sortint al carrer a desitjar als vianants un bon Nadal en nom de tots els missioners. Una iniciativa de la Delegació diocesana de Missions que fa més de trenta anys que es fa arreu de l’arxidiòcesi.



- En què consisteix aquest acte?

Aquest acte anual permet viure el Nadal d’una manera especial. Els nens i nenes es converteixen en «missioners» repartint gratuïtament per la ciutat de Tarragona uns estels que simbolitzen l’alegria, la felicitat, el naixement de Jesús. Això permet valorar i entendre millor el treball que realitzen els missioners arreu del món i les persones que col·laboren en aquesta tasca a partir de les seves oracions.

- Com es treballa aquesta activitat des de les escoles?

Cada any, i de manera rotativa, un col·legi s’encarrega de preparar una petita motivació que es treballa realitzant activitats i reflexionant sobre el què significa aquesta «festa». Prèviament els col·legis participants comparteixen una estona a la tarda tot fent una celebració amb el Sr. Arquebisbe. És aquí on es distribueixen els estels que els nens i nenes repartiran.  

- Quins alumnes participen en els sembradors d’estels?

Sembradors d’Estels és una activitat que realitzen els cursos de sisè de primària, tot i que els alumnes de cinquè també hi estan convidats. Cada any acostuma a haver-hi uns 400 nens i nenes en la celebració de les escoles Mare de Déu del Carme, Sant Domènec de Guzman, El Carme, Sagrat Cor de Jesús, Lestonnac-L’ensenyança, Sant Pau Apòstol i Santa Teresa de Jesús de Tarragona.