domingo, 17 de noviembre de 2013

Vetlla de pregària DOMUND


Divendres 18 d’octubre, el grup de joves de la parròquia de Sant Esteve de Vila-seca, van organitzar la “Vetlla de Pregària Missionera”. Sense oblidar el lema del DOMUND: Fe + Caritat = Missió; tota la vetlla va anar al voltant de la paràbola del sembrador (Lluc 8, 4-15).
En arribar els joves ens donaven a cadascú dels presents un saquet amb llavors per fer-nos partícips d’aquesta gran responsabilitat que tenim tots els cristians que no és altra que compartir (sembrar) la nostra fe i la nostra caritat amb els altres.



Els joves, després d’haver estat treballant sobre la tasca missionera de Joaquim Vallmajó i Sala (Navata, 1941 – Rwanda 1994) missioner empordanès. 










Va estudiar filosofia i teologia al seminari de Girona i donar la seva vida en la tasca d’evangelització compromesa amb la gent que pateix. Va ser víctima de la guerra i de les matances que hi va haver entre els tutsis i els hutus als grans llacs africans: va desaparèixer i no s'han pogut esbrinar les circumstàncies de la seva mort. Mitjançant imatges ens van anar recordant la feina i el testimoni d’entrega d’aquests els nostres germans: donar el seu temps, la seva vida per als altres.


Després d’haver llegit el passatge de l’evangeli sobre el sembrador i un cop fetes les pregàries, els joves i tots els presents van poder escoltar el testimoni directe de dues religioses missioneres, la Gna. Teresa Marsé (c.c.v.) i la Gna. Inés Fernández (c.m.t.) i de dues religioses d’origen Africà, les germanes Celesine i Aimee que pertanyen a aquesta última comunitat religiosa.



PREGÀRIA:


Senyor, tal i com llegim a l’evangeli : “La llavor que cau en terra bona són els qui escolten la paraula amb un cor bo i generós, la retenen i amb perseverança arriben a donar fruit”, ajuda’ns a tenir un cor obert a la teva Paraula, a tenir més fe; a ser generosos en la nostra vida i que totes les nostres obres siguin obres d’amor, de caritat. Que en tot moment et tinguem present a Tu per donar-nos als altres i que les nostres obres donin fruit i un fruit abundós.