sábado, 16 de mayo de 2015

Estic malalt i sóc missioner

Andar en Verdad

Teresa de Jesús recorda amb nostàlgia el temps en que la Veritat va ser un Camí imprès en la seva pròpia identitat. “Era el Señor servido me quedase en esta niñez imprimido el camino de la verdad” (Vida,1,4).
“Andar en Verdad” és per Santa Teresa el mateix que humilitat. 
És caminar en la llum d’Aquell que ens veu sense mentides ni artificis. “Alma buscarte has de Mi; y a Mi buscarme has de ti”. És el cas d’una esposa, d’una dona enamorada, segura d’aquell a qui ha entregat el seu
cor i l’ha seduït. La dona enamorada que és Teresa, que vol i s’ha decidit a seguir Jesús en tot, no pot dubtar que el seguirà també en la seva resurrecció; “por dónde fuereis, tengo de ir; por donde pasareis, tengo de pasar” (Camino 26,6). 
Aquesta Teresa de Jesús, no té res a amagar. Sap que el que ella és prové d’un Amor que la destina a un amor universal, absolut, sense fronteres, capaç de vèncer la mort, el menyspreu, la bogeria... “L’Amor i la veritat es trobaran” (Salm 84). Emmirallant-se en una Veritat que és Amor el moviment de la veritat i l’amor s’uneixen en un impuls natural de compartir. Què comparteix Teresa? El que viu: la seva relació, la seva vida, la seva conversa amb l’Espòs -Amic que l’ha omplert tota, l’ha envaït. I aquets Estimat, en qui es mira, ha reunit tots els desafiament i està ressuscitat en tots ells. “Así entendí qué cosa es andar un alma en verdad delante de la misma Verdad. Esto que entendí, es darme el Señor a entender que es la misma Verdad”. (Vida 40,3) "
Els Delegats de Missions

ENFERMO MISIONERO MAYO-JUNIO
MALALT MISSIONER MAIG-JUNY