• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 20 de mayo de 2016

Revista mes de maig: Misioneros Tercer Milenio

Diferents situacions del món actual que no podem oblidar: cristians perseguits, tracta de persones...

"Unes 7.000 persones van ser assassinades al món sol per la seva condició cristiana en 2015. Tres mil més que l'any anterior. Dos mil tres-centes esglésies van ser atacades, el doble que en 2014. Unes xifres que fan molt real l'expressió “Cristians en l'objectiu”. És el títol de l'informe que presenta a les seves pàgines centrals la "Revista Misioneros" del mes de maig i que ve a mostrar com, per diverses raons, els cristians són assenyalats, discriminats, vexats, agredits i assassinats en nombrosos països de tot el món: Corea del Nord, l'Iraq, Eritrea, Afganistan, Síria, Pakistan, Somàlia, Sudan, Iran, Líbia, Iemen, Nigèria… Ho va dir l'arquebisbe Celestino Migliore: “No hi ha cap religió al món que estigui exempta de discriminació, però la cristiana és la fe més perseguida”. I la conclusió a la qual arriba l'article preocupant: “Molt ha de canviar la cosa en els propers anys perquè torni a haver-hi un clima de tolerància i respecte cap als cristians […]”.
A la “Tracta de persones, la silenciosa barbàrie del segle XXI”, dedica Missioners la seva secció “Primer plànol”, per posar de manifest que, en els nostres dies, més de 20 milions de persones –sobretot, dones i nens- es veuen obligades a sofrir treballs forçats, entre ells, l'explotació sexual. Xifres aterradores, com assenyala el nou secretari general de l'OEA, Luis Almagro. I el pitjor, en la seva opinió, és la inacció per posar remei a aquest negoci que es codea, gairebé en peus d'igualtat, amb el narcotràfic i amb el tràfic d'armes, la qual cosa implica una preocupant complicitat moral. El reportatge dóna a conèixer també les diverses iniciatives que l'Església catòlica, mitjançant múltiples organismes, ha engegat per combatre aquestes formes d'explotació i atendre a les víctimes. Perquè aquestes tenen rostre i veu: “No podem tapar-nos les oïdes davant els seus gemecs, davant els seus crits i plors”. 
A la secció "Església a fons” de la revista se centra a “Uganda, perla i tresor de l'Església”. Des que l'anunci de la fe va arribar a aquesta nació, l'Església local ha estat acompanyant a la gent en les seves alegries i en les seves penes, sent far de llum i d'esperança, molt especialment, en els varis períodes de crisis pels quals ha passat aquest país. Altres articles a tenir en compte en l'edició de maig de Missioners és l'entrevista al cardenal Luis Antonio Tagle, arquebisbe de Manila i president de Caritas Internacional, qui reconeix que “els que sofreixen m'estan ensenyant a estimar i a tenir esperança”; o la “Missió Viva” dedicada a la iniciativa SOS Refugiats en Xarxa; sense oblidar les seccions de “En l'objectiu” i “Cultura”, que analitza la figura del papa Francesc com a “filó editorial i molts més”."
Alfonso Blas, Director Revista Misioneros Tercer Milenio, mayo 2016