• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 19 de febrero de 2018

Jornada Missionera, Dia d’Hispanoamèrica

Els joves: alegria i esperança per al món

El lema d'aquesta jornada està en clara sintonia amb el tema triat pel Papa Francesc per a la XV Assemblea del Sínode dels Bisbes que se celebrarà a l'octubre d'aquest any 2018: "Els joves, la fe i el discerniment vocacional". A la carta que el Sant Pare va dirigir als joves del món, en ocasió de la presentació del document preparatori a l'Assemblea, els va convidar a escoltar la veu del Pare, qui els crida a "sortir" per llançar-se sense "cap a un futur no conegut però prometedor de segures realitzacions, a la trobada Ell mateix els acompanya ".

Precisament, el lema triat per a aquesta jornada evoca les paraules que Francesc va dirigir a un grup de joves en començar la seva visita apostòlica a Colòmbia, el 6 de desembre de l'any passat: "No es deixin robar l'alegria i l'esperança!".

Però l'Evangeli també ens mostra que els joves no només han de ser destinataris d'un missatge esperançador i que ompli de sentit les seves vides, sinó que també poden ser els protagonistes d'un veritable canvi en les nostres societats i en el món. No hem d'oblidar que ells representen un enorme potencial per al present i el futur de l'Església i dels nostres pobles, com a deixebles i missioners del Senyor.


OBJECTIUS
1. Donar gràcies a Déu per l'enviament de tants missioners espanyols que estan gastant la seva vida a Amèrica Llatina on ja viuen el 50% dels catòlics del món.
2. Prendre consciència que el manament missioner continua interpel·lant als que han rebut el do de la fe perquè surtin de si mateix i "vagin" a l'altra riba.
3. Recordar als missioners espanyols que romanen en la missió al continent americà, i col·laborar amb ells a través de l'oració i de l'ajuda econòmica.
4. Acollir amb gratitud, en les nostres comunitats eclesials, als que arriben procedents d'altres països, ja siguin laics, famílies, religiosos i religioses, o sacerdots.