• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 28 de mayo de 2018

El Sant Pare t'explica què són les Obres Missionals Pontifícies

El Papa Francesc presenta l'Obres Missionals Pontifícies a través d'un vídeo missatge:

“Benvolguts germans i germanes; amb aquest breu missatge vull presentar-vos una realitat important per a la missió de l'Església, però poc coneguda: les Obres Missionals Pontifícies.


Des dels primers temps, el sosteniment mutu entre les Esglésies locals, compromeses a anunciar i testimoniar l'Evangeli, ha estat un signe de l'Església universal. De fet, la missió, animada per l'Esperit del Senyor Ressuscitat, amplia els espais de la fe i de la caritat fins als extrems confinis de la terra.
Al segle XIX, l'anunci de Crist va rebre un nou impuls amb la fundació de les Obres Missionals, amb el propòsit específic de pregar i actuar de manera concreta per sostenir la evangelització als nous territoris. Aquestes Obres van ser reconegudes com a Pontifícies pel Papa Pío XI, qui, d'aquesta forma, volia subratllar com la missió de l'Església cap a tots els pobles està molt en el cor del Successor de Pere. I així segueix sent! Les Obres Missionales Pontifícies continuen avui dia aquest important servei que va començar fa gairebé 200 anys. Estan presents en 120 països amb directors nacionals, coordinats per secretaries internacionals de la Santa Seu.

Papa Francisco, Obras Misionales Pontificias, Video del Papa
Per què són importants les Obres Missionales Pontifícies? 
Són importants, sobretot, perquè hem de pregar pels missioners i les missioneres, per l'acció evangelizadora de l'Església. L'oració és la primera ‘obra missional’ – la primera! – que tot cristià pugues i ha de fer, i és també la més eficaç, encara que això no es pugui mesurar. De fet, el principal agent de l'evangelizatció és l'Esperit Sant, i nosaltres estem cridats a col·laborar amb Ell. A més, aquestes Obres garanteixen, en nom del Papa, una distribució equitativa de les ajudes, de manera que totes les esglésies del món tinguin un mínim d'assistència per l'evangelizatció, per als sagraments, per als propis sacerdots, els seminaris, pel treball pastoral, pels catequistas. Sosteniment als missioners que evangelitzen, i sosteniment, sobretot, amb l'oració, perquè l'Esperit Sant estigui present. És Ell qui porta endavant l'evangelizatció.
Per això, animo a tots a col·laborar en la nostra comuna tasca d'anunciar l'Evangeli i sostenir a les joves Esglésies gràcies a la tasca d'aquestes Obres Missionales. Fent així, en tots els pobles, que l'Església segueixi obrint-se a tots i proclamant amb alegria la Bona Notícia de Jesucrist, Salvador del món.
Gràcies a tots de cor!”.