• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 1 de marzo de 2021

Des de 1959 celebrem el Dia de Hispanoamèrica

«Amb Maria, units en la tribulació»

La Jornada del Dia d'Hispanoamèrica*, d’enguany, és una ocasió especial, per fer una crida a la fe i a la solidaritat intercontinental. La pandèmia de la COVID-19 ens té confinats, distanciats i atemorits, però no desesperats, ja que la fe del Poble de Déu alça la mirada al Cel per a sobreviure i superar aquesta prova inaudita.

La celebració del Dia d'Hispanoamèrica promoguda, des de fa més de 60 anys, per la Conferència Episcopal Espanyola, constitueix un moment de profunda acció de gràcies pels preveres, religiosos, religioses i laics, que es troben en missió en el continent americà. És també moment d'oració suplicant «pregueu, doncs, a l’amo dels sembrats que enviï segadors als seus sembrats» (Mt 9, 38), i susciti noves vocacions missioneres.

El lema proposat enguany per al Dia d'Hispanoamèrica no podria ser més proper al Poble de Déu: «Amb Maria, units en la tribulació». Perquè «Ella és la missionera que s'acosta a nosaltres per a acompanyar-nos per la vida, obrint els cors a la fe amb el seu afecte matern. Com una veritable mare, ella camina amb nosaltres, lluita amb nosaltres, i vessa incessantment la proximitat de l'amor de Déu» (Evangelii gaudium, n. 286)

En el context de l'actual situació de pandèmia, la nostra Mare com en les noces de Canà, com als peus del Calvari, també en l'avui de la missió, en cada alegria i sofriment humà, la nostra Mare es fa present.

Més de la meitat dels missioners espanyols disseminats pel món, es troben en terres americanes, signe clar de la inquietud i obstinació apostòlica de l'Església. Com a missioners, realitzen una tasca privilegiada d'acompanyament i proximitat, alimentant amb la llum de l'Evangeli el caminar del Poble de Déu, especialment en les perifèries existencials de solitud i misèria que afligeixen al continent americà.

En aquesta jornada del dia 7 de març, Dia d'Hispanoamèrica i «Amb Maria, units en la tribulació», i en relació filial, estem tots cridats a continuar, sota la seva guia i protecció, una renovada acció evangelitzadora que ens faci sortir de les nostres seguretats, i ens porti a construir una cultura més humana i més cristiana, i així poder escriure, amb Ella, una nova història d'esperança. Qui millor que la nostra Mare celestial per a inspirar llaços de fraternitat, de col·laboració desinteressada, de generositat i d’atenció mútua.

  • Missatge de la Presidència de la Pontifícia Comissió per Amèrica Llatina
  • Subsidi litúrgic per la Jornada

------------------------------------------

* Text adaptat del missatge per aquesta jornada de Marc. Card. Ouellet, president Pontifícia Comissió per Amèrica Llatina