• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 30 de abril de 2013

Una vida dedicada als altres


Els missioners, Pilar Gilaberte i Antoni Calvera, amb motiu de la setmana missionera van visitar dels dies 13 al 21 d'abril escoles, instituts i parròquies de l'Arxiprestat de Reus per explicar la seva experiència en diferents països.
Una vida dedicada als altres. Els missioners Pilar Gilaberte i Antoni Calvera porten anys viatjant pel món amb la finalitat d'ajudar els que més ho necessiten. Després de recórrer països com Etiòpia, Sudan o l'Equador, tots dos missioners van aturar-se, la setmana passada, per visitar diferents escoles, instituts i parròquies de Reus. L'objectiu era transmetre l'experiència assolida durant tots aquests anys.


Pilar va descobrir que volia ser missionera molt jove amb la finalitat de «estrènyer les desigualtats socials existents al món». Des de llavors es va preparar a consciència i va estudiar per poder desenvolupar aquesta tasca humanitària. «A nivell psicològic és important estar conscienciat sobre les circumstàncies que envolten els països en vies de desenvolupament», explica Pilar. Per a ella va ser transcendental conèixer l'experiència d'altres missioneres. «Parlar amb elles em va ajudar a superar moltes dificultats», confessa Pilar.Des de la seva primera missió, tant Pilar com Antoni sumen dècades d'experiència que els ha canviat la visió del món. La vocació d'ajudar als altres, que comparteixen els dos missioners, els ha portat a viure durant anys envoltats de misèria, pobresa i violència.«Malgrat aquestes calamitats la gent d'aquests països té uns valors humans únics», reconeix Pilar. La missa compte que la vida durant una missió no és fàcil, encara que afegeix que «les dificultats que hem tingut ens han ajudat en la nostra manera de ser».Aquesta missionera confessa que en la seva primera missió va sentir la por, una sensació que es va repetir en viatges posteriors ia la qual s'ha acostumat des de llavors. «La por desapareix. Cal conviure amb ell per poder reaccionar i ajudar els altres ».A Espanya hi ha 14.000 missioners, una xifra que segons Pilar «no és suficient, perquè els missioners som necessaris per desenvolupar treballs socials i humanitaris arreu del món». De moment Pilar no ha pensat en retirar-se. «Els missioners no tenim jubilació, sempre hi haurà algú que ens necessiti», afirma.

9 Parròquies, 9 escoles i 20 Cursos de Primària, 3 Centres de Secundària i 9 Cursos d'ESO, 7 comunitats religioses