• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 23 de julio de 2013

Curs d'Estiu de Missionologia a Segòvia




El dimarts 2 de juliol va començar el primer curs d'estiu de missionologia, fruit de la col · laboració entre la Universitat San Dámaso i Obres Missionals Pontifícies (OMP), a través de la Càtedra de Missionologia de la universitat. Durant cinc dies, els assistents aprofundeixen en els aspectes actuals i fonamentals de la missió i es formaran en la dimensió missionera de l'Església. Van gaudir així mateix d'un vídeo-fòrum, testimonis de missioners, i visites culturals a la ciutat. 

El curs és reconegut amb un diploma acreditatiu.
Al llarg del curs acadèmic 2012-2013, una vintena d'alumnes ha gaudit del Curs d'Evangelització Missionera que la Càtedra de Missionologia oferta anualment. Però són molts els que estaven interessats en assistir i els va ser impossible per logística. Davant d'aquesta demanda, els promotors del curs han volgut organitzar una edició intensiva d'estiu en què es facilita als estudiants de tot Espanya el gaudi de la formació missionera. Es realitza a Segòvia, a la Residència Maria Immaculada (C / Sant Francesc, 58).




L'objectiu d'aquest curs d'estiu és la formació bàsica i sistemàtica que serveixi per animar i aprofundir en l'evangelització missionera. Per a això, compta amb les ponències del doctor Anastasio Gil, director de la càtedra de Missionologia, i el doctor Juan Carlos Carvajal, director de la Revista Teologia i Catequesi. Els doctors Juan Sáez Martínez i Maria Jesús Hernando García reflexionaran al seu torn sobre l'animació i la vocació missionera.


Maria del Mar Martín Pérez abans d'assisti a aquest curs: "M'agradaria no perdre contacte amb els missioners i actualitzar els meus coneixements", afirma aquesta segoviana que, com a missionera laica, va estar de missió al Brasil, Hondures i Veneçuela, i ara viu a Segòvia. "Espero una gran convivència de riquesa, que ens donarem entre els assistents", explica la germana Nativitat Ruiz Calderón, que parteix aquest estiu a Haití amb joves, després d'anys d'experiència missionera.
I és que els destinataris d'aquest curs són variats. Pot assistir gent que conegui l'àmbit de la missió-els membres de les direccions diocesanes de missions o estudiants de Teologia-o bé qualsevol persona que estigui preparant per a una experiència missionera de curta durada, o simplement que participi en alguna acció pastoral de l'Església .



La Càtedra de Missionologia és una institució de recerca, formació i docència sobre les qüestions que afecten l'activitat missionera de l'Església. Va ser erigida en 2007, fruit de l'acord entre la Universitat San Dámaso i Obres Missionals Pontifícies. Des de 2011, és dirigida per D. Anastasio Gil García.




En David Guillén, col·laborador amb la Delegació Diocessana de Missions de Tarragona i participant d'una experiència Missionera l'estiu de 2011 a Hondures, dòna la seva opinió sobre el curs:

" La meva opinió és totalment positiva, i recomano a aquelles persones que tinguin inquietud en formació missionera a la participació de les properes edicions.

En la mateixa línia que altres activitats que realitzen OMP, com per exemple la trobada de joves missioners, a Madrid s'aconsegueix crear un caliu missioner i un tracte senzill i acollidor, a partir del qual  es pot crear un clima missioner en tot alló que ens envolta, desde materials formatius, decoratius, oracions, i testimonials. La formació dóna les pincellades teológiques i el sentit a l'activitat missionera de l'esglèsia en la evangelització."