• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 24 de julio de 2013

Abans de la JMJ 2013: SETMANA MISSIONERA



Des d'ahir, milers de joves estan participant en la Setmana Missionera prèvia a la Jornada Mundial de la Joventut. En totes les diòcesis brasileres, els pelegrins estan sent acollits en un ambient alegre i missioner. 







Joves de la diòcesi de Mondoñedo-Ferrol parteixen per a la JMJ de Rio 2013.
Entre ells tres joves que van participar en la Trobada Missioner de Joves d'OMP Espanya

La proposta de la setmana missionera per als joves pelegrins estrangers és que, arribant al Brasil, visquin intensament la realitat local, en unió amb tota l'Església del Brasil. Durant aquest temps, totes les diòcesis seguiran una programació comuna fundada sobre tres pilars: espiritualitat, solidaritat missió i cultura. De fet, Stanislaw Rylko, president del Pontifici Consell per als Laics, concordar que la Setmana Missionera tingui un fort caràcter missioner, seguint la línia del Document d'Aparecida.




A la JMJ de Madrid 2011, la setmana preparatòria es deia "Dies a les diòcesis". En un país fruit de missió com Brasil, ha canviat l'esquema i ha passat a ser una Setmana Missionera. I és que el lema d'aquesta edició del major esdeveniment de la joventut catòlica és essencialment missioner: "Aneu i feu deixebles a totes les nacions" (Mt 28, 19).

Des del 16 al 20 de juliol, joves de tot el món estaran dividits en diòcesi al llarg del Brasil disposant per a l'esdeveniment amb el Papa amb una programació que inclou activitats espirituals, solidàries, missioneres i culturals. Després d'aquestes dates, els joves estrangers i brasilers començaran a desplaçar cap a la ciutat de Rio per a la JMJ que tindrà lloc entre els dies 23 28 de Juliol.

Les OMP del món, a la Setmana Missionera Delegacions de Joventut Missionera (JM) lligades a les Obres Missionals Pontifícies (OMP) de Xile, Uruguai, Paraguai, Bolívia, Veneçuela, Espanya i també Angola, Àfrica, han arribat ja a la ciutat de São Gonçalo. A les parròquies del Sagrat Cor de Jesús, al barri Mutondo, i en La nostra Senyora de l'Empar, al barri Antonina, van ser acollits per les famílies.

Aquesta Setmana Missionera a São Gonçalo està organitzada en tres apartats: un moment cultural per participar en la diversitat dels pobles, una experiència espiritual aprofundint en la trobada personal amb Jesucrist, i un moment de solidaritat missionera amb treballs pastorals, socials i visites a obres de l'Església.

"Està sent una experiència universal d'Església. És molt gratificant percebre que hi ha joves compromesos amb Jesús i l'Evangelització. És una riquesa veure joves evangelitzant joves ", ha manifestat el pare Carlos Eduardo, rector de la parròquia del Sagrat Cor de Jesús, en rebre als pelegrins.

Des d'aquestes pàgines t'explicarem tot el "missioner" que passi a la JMJ # Rio2013 [Veure notícies]
i el testimoni dels joves representants d'OMP Espanya a la JMJ 2013 a Twitter @ OMP_ES