• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

domingo, 17 de noviembre de 2013

"Les Filipines estan passant per un període de gran dolor


" Les Filipines estan passant per un període de gran dolor" , diuen els missioners al país.

El Papa Francisco expressava la seva proximitat davant el dolor que ha causat el pas del tifó Haiya Yolanda per Filipines , un dels més grans i violents de la història , que s'estima ha causat més de deu mil víctimes i incomptables danys materials . 

El Papa resa per les víctimes , especialment per aquells que ploren la pèrdua dels seus éssers estimats i pels que han perdut les seves llars.



Els missioners espanyols presents a Filipines, uns 123, expressen el seu dolor per la greu situació creada pel tifó . Els missioners romanen al costat del poble , com ho fan sempre davant les catàstrofes , consolant , però sobretot , vivint el mateix que viu la gent en cada moment . El 15 d'octubre va ser el terratrèmol de magnitud 7,2 que va afectar Filipines i , ara , és el tifó .La missionera Ana M ª Perea , germana de Nostra Senyora de la Consolació , es troba a la zona centre de les Filipines , a la regió de Cebu . Encara que han estat sense llum , no han patit aquesta vegada les conseqüències més greus de Haiya , però assegura que els que les han viscut " no malparlen contra Déu ", sinó que en aquests moments " creuen amb més força".Una altra missionera que es troba a Manila, Lucía Retuerto , germana de la Caritat de Santa Anna , manifesta que les ajudes ja han començat a arribar i garanteix que les fetes a través de les Congregacions religioses arriben amb seguretat als seus destinataris .El sacerdot Néstor Marhuenda , del Camí Neocatecumenal, que es troba al nord del país , visitarà en els propers dies la zona afectada per obtenir informació de primera mà , sobre el terreny , encara que sap que en molts llocs " No hi ha manera d'entrar perquè els carrers estan sembrades de cables , arbres caiguts , etc . " .Per la seva banda, Ràdio Vaticana s'ha posat en contacte telefònic amb el pare Sebastiano D'Ambra , missioner del PIME a Zamboanga : "La situació és molt greu . Es diu que milions de persones , d'alguna manera , quedaran afectades per aquest esdeveniment : milers i milers de persones busquen refugi . Hi ha molts morts i desapareguts i s'espera que siguin molts , molts més , a mesura que es coneguin els fets .Hi ha un pla d'emergència posat en marxa pel govern i s'està coordinant la situació , però a algunes zones no es pot anar . Tot ha estat destruït ! És realment una situació molt alarmant .Realment esperem que les organitzacions internacionals i locals siguin capaços de fer tot el possible , perquè hi ha necessitat de tot ! Les Filipines estan passant per un període de gran dolor " .