• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

domingo, 17 de noviembre de 2013

La dolça i confortadora alegria d'evangelitzar


Perquè les Esglésies d'Amèrica Llatina, com a fruit de la missió continental, enviïn missioners a altres Esglésies, és la intenció missionera indicada pel Sant Pare per al mes de novembre.

Uns dies després de la seva elecció, el Papa Francesc enviava una carta als bisbes argentins, reunits en Assemblea plenària, en què els expressava la importància de "sortir de nosaltres mateixos". Una Església que no surt es malalta, deia el Papa:

"Els expresso un desig: m'agradaria que els treballs de l'Assemblea tinguin com a marc referencial el Document d'Aparecida i Navega mar endins. Allí estan les orientacions que necessitem per a aquest moment de la història. Sobretot els demano que tinguin una especial preocupació per créixer en la missió continental en els seus dos aspectes: missió programàtica i missió paradigmàtica. Que tota la pastoral sigui en clau missionera. Hem de sortir de nosaltres mateixos cap a totes les perifèries existencials i créixer en parresía.



Una Església que no surt, a la curta o a la llarga es malalta en l'atmosfera viciada del seu tancament  És veritat també que a una Església que surt li pot passar el que a qualsevol persona que surt al carrer: tenir un accident. Davant aquesta alternativa, els vull dir francament que prefereixo mil vegades una Església accidentada que una Església malalta. La malaltia típica de l'Església tancada és la autoreferencial; mirar-se a si mateixa, estar encorbada sobre si mateixa com aquella dona de l'Evangeli. És una mena de narcisisme que ens condueix a la mundanitat espiritual i al clericalisme sofisticat, i després ens impedeix experimentar «la dolça i confortadora alegria d'evangelitzar» " .