• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 27 de noviembre de 2013

Nou número de " Supergesto"


Ja han passat diversos mesos des que va acabar la JMJ del Brasil amb la missa de clausura del papa Francisco a Copacabana. Molts dels joves que van estar presents a la JMJ segur que porten una empremta inesborrable i per sempre en la seva memòria i en el seu cor (a més de fotos, nous amics i contactes de xarxes socials, etc.). Per això és bo fer balanç de la Jornada des de la distància del temps transcorregut i de la geografia. Supergesto ho fa de la mà del sacerdot Juan Martínez i de Cristina Rodríguez i Blanca Serres, les dues joves que van representar a Obres Missionals Pontifícies en aquesta gran festa de la fe.


Juan Martínez reflexiona sobre les paraules que el papa Francesc va dirigir als joves en la missa de l'enviament, al tancament de la JMJ: "Què ens diu avui el Senyor?", Preguntava el Papa als joves. Amb el seu habitual senzillesa, sintetitzava la resposta en tres idees: "Aneu, sense por, per servir". Unes paraules d'ànim amb les que un cop més expressava la seva confiança en els joves: "Quan tornin a casa, no tinguin por de ser generosos amb Crist, de donar testimoni de l'Evangeli, perquè l'Evangeli ens enforteix per construir un món nou". "Jesucrist compta amb vosaltres. L'Església compta amb vosaltres. El Papa compta amb vostès".


Cristina Rodríguez i Blanca Serres, per la seva banda, fan la mirada enrere per compartir amb els lectors els seus records més entranyables d'aquesta JMJ, el bé que van ser acollides pels brasilers, les activitats missioneres que van compartir amb altres joves de les OMP del món; els seus sentiments davant les paraules del papa Francisco...


Com el Nadal ja és a prop, el missioner Marc Delgado Arce ens aproxima a aquestes festes en la missió de la Mare de Déu de Lourdes de Bougou, en Djougou, Benín , un dels països més pobres del continent africà. En un ambient musulmà, per descomptat que res a veure amb les nostres. Res de nadales, ni de garlandes... Malgrat tot, ells segueixen posant el pessebre a la parròquia.

Supergesto llança també un atractiu concurs literari: el "Premi Montserrat Sarto, al qual anima a participar a tots els joves de 12 a 24 anys. Es tracta senzillament que ens expliquin quines coses han après a través de la lectura d'un llibre. Lorenzo Silva, premi Planeta 2012, dóna el " tret de sortida" a aquest certamen amb la seva experiència personal de com l'ha enriquit a ell la lectura.

Finalment, destacar nous testimonis de joves que han viscut experiències missioneres durant l'estiu, un especial homenatge a Alejandro Fernández Pombo, gran periodista que ens ha deixat, després de recórrer costat dels nostres lectors "País a país" el món "durant més de vint anys, i el reportatge dedicat a la cultura "selfie", la moda dels autoretrats fets per penjar a les xarxes socials. El papa Francesc no va dubtar a saltar-se el protocol vaticà per fer-se una d'aquestes fotos amb un grup de joves. La foto revolucionar Internet .
Veure la revista http://www.revistasupergesto.es