• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 28 de noviembre de 2013

Obertura del CAM4 a Maracaibo Venezuela (Per Paula Ribas OMP)


"Amèrica missionera, benvinguda a Maracaibo"

Amb aquestes paraules, monsenyor Ubaldo Santana, arquebisbe de Maracaibo, va donar la benvinguda als missioners congregats al 4t Congrés Americà Missioner (CAM4 i COMLA9). Amb la solemne Eucaristia presidida pel cardenal Filoni, prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, va començar aquest congrés, sota el lema" Amèrica missionera, comparteix la teva fe". Enviat expressament pel Papa, el cardenal va destacar en la seva homilia la petició que li va fer el Pontífex de transmetre als congressistes seu amor i la seva alegria. 


"Necessitem reflexionar a distància de cinc segles d'evangelització d'aquest continent", va afirmar Filoni davant les 24 delegacions de missioners que es van congregar ahir a la plaça de la Basílica de la Verge de Chiquinquirá. El cardenal va subratllar que com a missioners, cal posar el centre de tota l'acció en Crist. "Aquest congrés no és una agregació de forces, ni un sondeig numèric, o una reunió de nostàlgics -va explicar -. En aquest congrés posem en el centre a Crist, i ens proposem escoltar la seva veu, fer-li entre nosaltres i preparar-nos a la missió ".

Seguint l'indicat pel Papa Francisco, el cardenal va animar a sortir de la comoditat de les parròquies i sortir a anunciar l'Evangeli. "Necessitem preguntar-nos què és el que predomina en les nostres esglésies : una pastoral de conservació, o d'anunci". Així mateix, va exhortar a mirar més enllà de les fronteres del continent americà, i ser oberts a tothom , especialment als pobres, sempre evitant la pastoral" autoreferencial, politizante, ideologizadora, sense ànima ".

"Porteu al Papa el nostre agraïment per haver-li enviat, si fóssiu vostè a casa", va saludar el president de la Conferència Episcopal Veneçolana i arquebisbe de Cumaná, monsenyor Diego Padró. "Nosaltres estem convençuts que no creix la nostra Església sense l'acció missionera", ha conclòs. L'Eucaristia es va desenvolupar en un ambient festiu, i universal. Van participar missioners de diferents països, en llengües diverses, però amb un mateix Esperit. 

 

Fotos en http://panorama.com.ve/portal/app/push/noticia90106.php