sábado, 31 de mayo de 2014

Aquest dimecres, a Tarragona, II Diàleg Missió-Cooperació: La força del missatge

La força del missatge
Des de la Delegació diocesana de Missions oferim el II Diàleg Missió-Cooperació amb el títol La força del missatge. Coneixerem dos perfils de vides que s’interroguen davant la realitat: periodista que es mou on hi ha una necessitat i missionera que pren opció vital davant la necessitat d’un poble.
La importància del missatge a l’hora de sensibilitzar i transformar la realitat: quins tipus de missatges transformen i quin tipus de transformació esperem.
Perquè sensibilitzar vers la realitat del Tercer Món? Línies frontereres entre la denúncia, el prestigi, el compromís personal, ...
Què entenem per cooperació? Se pot arribar a utilitzar la “cooperació” com a eina de difusió de les desgràcies que sensibilitzen cap a la situació dels països en vies de desenvolupament?Dues mirades des de continents diferents:
Maria Isabel Correig Blanchar, missionera en Kinshasa (Congo), ens presentarà l’Associació Ekolo ya Bondeko (poble de la fraternitat) fundada per ella i l’avui bisbe de Inongo, Mons. Philippe Nkiere.
Daniel Burgui Iguzkiza, periodista i fotògraf independent. Des de 2007 ha publicat reportatges denuncia: La Hambruna en el Cuerno d’Àfrica, 2011. L’èxode i mort de refugiats en el Mar Mediterrani, 2012. El tifó de Filipines, 2013. Entre el 2009 i 2013 viatja tres vegades a Bolívia per a escriure i mostrar als nens i nenes que treballen en les entranyes de les mines de l’altiplà.   
Professor de Fotoperiodisme i Comunicació en la Facultat de Comunicació de la Universitat de Montevideo, 2013.


Centre Tarraconense El Seminari c/ Sant Pau, 4 Tarragona
Dimecres 4 de juny a les 19:30 h