• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

sábado, 22 de noviembre de 2014

Catòlics i musulmans treballen junts per servir els altres

Treballant junts per servir els altres

De l’11 al 13 de novembre s’ha celebrat a Roma el tercer Seminari del Fòrum Catòlic-Musulmà amb el lema: “Treballant junts per servir els altres”. Es van tractar tres qüestions particulars: treballar junts per servir els joves, millorar el diàleg interreligiós, i el servei a la societat. De la seva banda, el Papa Francesc va rebre aquest dimecres 12 de Novembre, en audiència, tots els participants i els va animar a perseverar en el camí del diàleg entre cristians i musulmans, i va manifestar la seva satisfacció per el compromís compartit en el servei desinteressat a la societat.
La delegació catòlica va estar presidida pel cardenal Jean-Louis Tauran, president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós (PCDI). Per la seva banda, el príncep Ghazi bin Muhammad de  Jordània, responsable de la part musulmana, no va poder assistir a l’esdeveniment per raons de salut i els participants li van enviar un missatge expressant els seus bons desitjos. Per tant, la delegació musulmana va ser presidida per Seyyed Hossein Nasr, professor d’Estudis Islàmics a la Universitat George Washington (Estats Units). En el seminari, els delegats van presentar exemples de l’activa col•laboració en tot el món entre catòlics i musulmans, en l’àmbit educatiu, caritatiu i assistencial.
Després de les ponències i els debats desenvolupats en un ambient cordial i fratern, els participants van acordar els punts següents:
1. Els delegats van reconèixer que la reunió va tenir lloc en un moment de gran tensió i conflictes al món i van reiterar la importància vital de millorar el servei i la cooperació mútua. En aquest context, els delegats van condemnar unànimement els actes de terrorisme, l’opressió, la violència contra persones innocents, la persecució, la profanació dels llocs sagrats, i la destrucció del patrimoni cultural. Mai és acceptable utilitzar la religió per justificar aquests actes o associar-los amb la religió.
2. L’educació dels joves, ja sigui en la família, escola, universitat, església o mesquita, és de gran importància per la promoció d’una identitat sòlida basada en el respecte als altres. Amb aquesta finalitat, els plans d’estudi i llibres de text han de presentar una imatge objectiva i respectuosa de l’altre.
3. Els participants van reafirmar la importància de la cultura del diàleg interreligiós per l’aprofundiment de la comprensió mútua. És una cosa necessària per superar els prejudicis, les distorsions, les sospites, i les generalitzacions inadequades que perjudiquen les relacions pacífiques que tots busquem.
4. Es va considerar que el diàleg hauria de portar a l’acció, en particular entre els joves. Els participants van encoratjar a cristians i musulmans a multiplicar les oportunitats de trobada i cooperació en projectes conjunts per al bé comú.
Finalment, els delegats van expressar la seva satisfacció per aquesta trobada fructífera mentre esperen trobar-se en la propera reunió del Fòrum.

FLAMA, Agència Cristiana de Notícies. Santa Seu. 14/11/2014