miércoles, 26 de noviembre de 2014

La nit dels testimonis a Tarragona el proper 28 de Novembre

Divendres 28 de novembre ens unim a la pregària per tota l’Església universal sofrent.   

“Que el Senyor faci créixer la passió d’entrega a tots els cristians i ens faci testimonis del seu amor i de la seva misericòrdia arreu del món”.
"Sortir significa superar la temptació de parlar els uns als altres oblidant els molts que esperen de nosaltres una paraula de misericòrdia, de consolació, d'esperança. L'Evangeli de Jesús es realitza en la història. Jesús mateix va ser un home de la perifèria, d'aquella Galilea llunyana dels centres de poder de l'Imperi romà i de Jerusalem. Es va trobar amb pobres, malalts, endimoniats, pecadors, prostitutes, reunint entorn de si a un petit nombre de deixebles i algunes dones que l'escoltaven i el servien. I no obstant això la seva paraula ha estat l'inici d'un canvi en la història, l'inici d'una revolució espiritual i humana, la bona notícia d'un Senyor mort i ressuscitat per nosaltres. I nosaltres volem compartir aquest tresor ". (Papa Francesc)

Ahir 25 de novembre es complien el 50 aniversari del martiri 4 religioses espanyoles de la congregació de les Missioneres Dominiques del Rosari al Congo. 
La missió de Stanleyville, avui Kisangani, de les Missioneres Dominiques del Rosari es va obrir al març de 1960 i, tres mesos després, l'actual República Democràtica del Congo declarava la seva independència de Bèlgica. La Comuntat i la població van viure la violència i els enfrontaments. Les religioses d'aquella comunitat missionera eren quatre espanyoles: Olimpia Gorostiaga Ochagavía, Justa Álvarez Yaven, Càndida Eslava Sola i Bon Consell de Prat Zorita.
Però les germanes tot i la inseguretat, continuen la seva tasca, en el que poden, ja que el personal sanitari és escàs i els treballadors de l'hospital no van: "Com abandonar als malalts? Com abandonar-ho tot i posar-se fora de perill? "

L'Església a Myanmar, 500 anys d'una fe "forjada amb llàgrimes i sang" Els cristians segueixen sent una petita minoria a Myanmar, amb majoria budista. En una població de 50 milions, els catòlics són al voltant de 750.000. I això malgrat les dificultats, l'Església ha estat tots aquests anys molt a prop dels que pateixen, sobretot, de les minories ètniques, com els kachin, a la frontera amb la Xina. 
El Papa en la seva carta al cardenal Oswald Gràcies, en nomenar-li enviat a Rangun, li deia que tenia el desig de "que tots, en recordar la bella història de l'Església a Myanmar, així com el testimoni de tants cristians, mostrin amb nou impuls i zel un amor intens a l'Església de Crist i l'Evangeli, i visquin la seva fe amb entusiasme en la seva vida quotidiana ".