jueves, 18 de diciembre de 2014

Salutacions de Mn. Miguel Gaya, missioner a Brasil

Amics de la Delegació de Missións de Tarragona. 


He rebut la vostra comunicació Nadalenca, agraeixo els sentiments de fratenitat i de amistat. Ja fa 38 anys que soc al Mato Grosso (Brasil) i si Déu vol, ens hi quedarem per sempre. 

Sols desitjar-vos un Feliç Nadal i un prosper Any Nou, per tots vosaltres, amb un bon treball de comunicación, i de fraternitat cristiana. 
Una abrasada i oracións per tots vosaltres. Mn  Miquel  Gaya
-----------

Us fem cinc cèntims del lloc on està Mn. Miquel Gaya a Brasil:

Vegetació, cascades, espècies exòtiques, jaciments arqueològics, aigües cristal•lines i innovació. Així podria definir-se a Mato Grosso, estat del centro-oest de Brasil, considerat un dels llocs del planeta amb més riquesa natural, en comptar amb el 10% de la selva Amazónica.

Mato Grosso té en total 141 municipis i una població de més de tres milions d'habitants. Ho formen ciutats que tenen més de dos segles d'història, entre elles Cuiabá, Càceres i Vila Bela da Santíssima Trindade, la primera capital de l'estat, així com altres construïdes enmig de la selva amb 50 anys d'història, entre la qual es destaquen Sinop, Sorriso, Alta Floresta i Primavera do Leste.

Qui no coneix els 900 mil km2 de biodiversitat de Mato Grosso es pot imaginar l'extensió de França i Alemanya juntes, un clima tropical amb milers d'espècies i l'únic territori del món amb tres ecosistemes: la selva Amazónica en el nord, el Cerrado al centre i el Pantanal en el sud-oest.

Cuiabá, la capital, es caracteritza per ser una ciutat amb abundants zones verdes on es barregen trets d'un passat colonial amb característiques d'una ciutat que s'ha desenvolupat notablement en les últimes dècades.