• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 9 de febrero de 2015

LA LLIBERTAT PER PROMOURE LA TROBADA ENTRE ELS POBLES

Comunicat de Premsa de les Congregacions Religioses del Servei Conjunt d'Animació Missionera - SCAM


Davant els esdeveniments viscuts últimament a la ciutat de Paris i les successives manifestacions de tota mena, els missioners i missioneres de l'SCAM volem aportar la nostra reflexió:

1. Com missioneres i missioners creiem que tota persona és fruit de l'amor i un regal per als altres. Per tant, tot ésser humà mereix el respecte i l'afecte de tots i la seva afectuosa acollida perquè amb la seva cultura i la seva religió ens enriqueixen. També és veritat que moltes persones viuen experiències tan difícils i dures que acaben sent marcades interiorment pel dolor, la desesperació i la decepció. Dit això, creiem que en els esdeveniments passats és necessari i urgent distingir molt clarament entre les persones que per ser víctimes de situacions injustes i doloroses han pres com a solució la violència terrorista, i les persones que tot i ser properes als anteriors per la seva experiència religiosa, no estan d'acord amb aquesta solució violenta. Cal diferenciar els terroristes dels fidels musulmans. Com missioners i missioneres amb experiència de compartir la nostra vida amb persones i comunitats de religió musulmana, podem proclamar que la trobada entre els pobles i el diàleg entre les diverses religions és possible.

2. Com missioners i missioneres ens ha alegrat veure la resposta ràpida i contundent de tots aquells que es van manifestar contra els atemptats. Ens hauria agradat veure la mateixa reacció unànime i clamorosa davant esdeveniments tant més greus que els de Paris que van ocórrer en les mateixes dates, però fora d'Europa. El 3 de gener, diversos terroristes van assassinar 2.000 persones a Nigèria i dues nenes de tot just 10 anys van ser utilitzades com a portadores d'armes letals. Ens fa pena que no s'organitzin manifestacions i protestes amb la mateixa força contra les violències a l'Iraq, Síria, Rep. Centreafricana, Sudan del Sud i tants altres llocs del món.

3. Com a membres que som d'aquesta societat, els missioners i les missioneres, som partidaris de la llibertat d'expressió perquè creiem que és un mitjà per expressar la nostra opinió i per conèixer la dels que no pensen i actuen com nosaltres. Però les diferències no poden ser un obstacle que impedeixi el respecte i provoqui el menyspreu i el rebuig de l'altre. Creiem que en les nostres relacions amb els que són diferents, per la seva cultura i la seva religió, hem de fer el possible per dir el que pensem de l'altre, però sense eliminar-lo, destruir-o violentar en la seva persona i en els seus valors. A la nostra enèrgica condemna de l'atemptat de Charlie Hebdo, i de qualsevol altre acte de terrorisme, volem unir la nostra crida a un ús responsable de la llibertat d'expressió que respecti la sensibilitat i els valors de la cultura i religió musulmana, del cristianisme i de totes les altres creences religioses.

Les manifestacions de protesta contra les caricatures de Mahoma, que s'han succeït al món musulmà, que han creat tensió i fins i tot odi contra Occident i contra tot el món cristià; el gran desplegament militar a les nostres grans ciutats d'occident i la necessitat de reforçar els controls en fronteres i aeroports, amb el consegüent creixement de la xenofòbia i el rebuig cap als emigrants; els recents esdeveniments a Níger, amb la crema de més de 60 esglésies protestants i catòliques, la destrucció de parròquies i cases de religioses, la tensió entre comunitats religioses, musulmanes i cristianes, que des d'anys han viscut en enteniment i, el encara pitjor, la mort de 10 persones, ens porta a proposar una alternativa diversa: la llibertat d'expressió com un poderós camí a favor de la construcció de la pau i l'enteniment entre els pobles, per construir actituds d'acostament, de trobada i de solidaritat.

Misioneros Combonianos 
Misioneros de África (Padres Blancos)
Misioneros Javerianos
Misioneras de Ntra. Sra. De África
Misioneros de la Consolata
Misioneros Espiritanos 
Misioneras Cruzadas de la Iglesia
Misioneras Lauritas 
Misioneras Combonianas 
Misioneros de Mariannhill 
Compañía Misionera del Sagrado Corazón 
OCASHA Cristianos con el Sur