jueves, 5 de febrero de 2015

Intenció missionera de Papa Francesc pel mes de febrer

La presència de Jesús en la família

Perquè els cònjuges que s'han separat trobin acollida i suport a la comunitat cristiana, és la intenció per l'evangelització o intenció missionera que proposa el Sant Pare per aquest mes de febrer.

Fa uns dies, el passat 23 de gener, en el missatge que el Papa Francesc feia públic per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, centrada en la família, recordava que, "quan les famílies estan separades entre elles per murs de pedra o per els murs no menys impenetrables del prejudici i del ressentiment, quan sembla que hi ha bones raons per dir «ara prou»; l'única manera per trencar l'espiral del mal, per testimoniar que el bé és sempre possible, per educar els fills en la fraternitat, és en realitat beneir en lloc de maleir, visitar en comptes de rebutjar, acollir en lloc de combatre ".

Per això "la" bona notícia "de la família", els deia als membres del Consell Pontifici per a la Família, "és una part molt important de l'evangelització, que els cristians poden comunicar a tots, amb el testimoni de la vida; i ja ho fan, això és evident en les societats secularitzades: les famílies veritablement cristianes es reconeixen per la fidelitat, per la paciència, per l'obertura a la vida, pel respecte als ancians ... El secret de tot això és la presència de Jesús en la família. 

Proposem per tant a tots, amb respecte i valentia, la bellesa del matrimoni i de la família il•luminats per l'Evangeli. I per això ens acostem amb atenció i afecte a les famílies en dificultats, a les quals estan obligades a deixar la seva terra, que estan trencades, que no tenen casa o feina, o per molts motius estan patint; als cònjuges en crisi i als ja separats. A tots volem estar a prop amb l'anunci d'aquest Evangeli de la família, d'aquesta bellesa de la família ".