• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 11 de marzo de 2015

Un curs perdut per als nens musulmans i cristians de Zinder, Níger

El diumenge 18 de gener els bisbes de Níger demanaven que se suprimissin tots els serveis litúrgics. 
Per tot el país s'havien succeït els atacs contra centres de culte cristians. Nombroses parròquies s'havien vist afectades per la reacció dels musulmans contra el suport donat a París a la revista satírica Charlie Hebdo. Es van saquejar esglésies, missions, cases de religioses… i també escoles. Això va ser el que li va ocórrer al col•legi de la missió de Zinder, l'altra gran ciutat de Níger, on a més els cristians van haver de refugiar-se en un campament militar.

El col•legi de Zinder va quedar arrasat el 16 de gener. Va ser saquejat i després cremat. No podrà tornar obrir-se fins al proper octubre. Mentrestant, les més de 700 nenes i nens que assistien al mateix hauran de rebre les seves classes, en la mesura del possible, en les instal•lacions de l'Escola Normal pública, que lògicament no té els mitjans suficients. La conseqüència, un curs perdut.

El director del col•legi, Assane Alamine, després de més d'un mes dels successos, i la comunitat educativa amb ell, encara “es pregunta sobre les motivacions dels autors d'aquesta barbàrie”. I afegeix: “Els manifestants han destruït les esperances de set-cents set estudiants de l'Escola de la Missió de Zinder. Amb tristesa, els estudiants han trobat, en lloc de la seva escola, edificis oberts i totalment cremats. De la mateixa manera, tots els arxius, que es remunten a la creació de l'escola, han quedat reduïts a cendres”.

Ara es pensa en la reconstrucció de “l’Ecole Mission de Zinder” abans d'octubre de 2015, perquè els alumnes puguin tornar el proper curs. El director recorda que “va obrir les seves portes en 1948. Durant seixanta-set anys de funcionament, ha format sense distinció de religió ni condició social a milers de nenes i nens. Alguns d'ells han ocupat càrrecs de responsabilitat”.

Coincideix que la missió de Zinder estava commemorant les seves 75 anys de l'arribada dels primers missioners. El 26 d'octubre passat, va tenir lloc una missa solemne, amb gran participació, a la qual van acudir nombrosos sacerdots de Níger, els Missioners d'Àfrica – perquè de la seva congregació eren aquells primers missioners – i autoritats polítiques i religioses, i, per descomptat, la comunitat musulmana de Zinder. En aquella ocasió, hi havia nombroses imatges de Santa Teresita de Lisieux, patrona de les missions i titular de la parròquia de Zinder des de la seva fundació fa tants anys. El lema de la santa es llegia pertot arreu, com una premonició: “Tot és gràcia”. També el sofriment, com solia dir la santa.
OMPRESS-NÍGER (10-03-15)