• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 7 de abril de 2015

Bona Pasqua per tothom

Notícies des d'Hondures

Bona nit des d’Hondures!!

Som la Blanca i el David, missioners de Tarragona a Hondures per un any. Avui hem rebut de la parròquia de Sant Andreu de La Selva del Camp una preciosa carta felicitant la Pasqua!!! Que contents que estem!!!! Ens ha fet molta i molta il·lusió rebre les paraules de l’Andreu, en nom de tota la comunitat. Sou els primers en felicitar-nos la Pasqua de Resurrecció!!

Podeu imaginar que ser missioner no es gens fàcil... nosaltres ho som temporalment, però hi ha molts missioners que ho deixen tot, per sempre, i marxen allà on la gent es mes pobre, mes fràgil, mes vulnerable... i tot per que saben que Deu s’estima tots els homes de la terra. Un exemple es el Bisbe Lluis Sole i Fa, va neixer a Tarragona, pero ja fa mes de 43 anys que ho va deixar tot pel poble d'Hondures.

Quan un es troba lluny de casa, rebre l’escalfor d’una carta com la vostra ens omple d’energies per seguir treballant i no defallir en la nostra missió. Poca gent coneix Hondures... molts no saben ni per on cau. Aquest país es un lloc bellíssim, mes o menys igual de gran que Catalunya, però amb molts mes rius, molts arbres altíssims, moltes palmeres i molts “cocos”. Clar que aquí no tenen ni calçots, ni Sant Jordi, ni castells, jejejeje. El cas es que es un país on quasi be no hi ha vies de transport adequades per comunicar-se de ciutat a ciutat, i això dificulta molt el transport. Vosaltres trigueu uns 20 minuts per arribar de la Selva a Tarragona, per que teniu bones carreteres, però el mateix recorregut aquí es faria en unes 3 hores... i quan plou, que plou molt, es mes complicat encara per que tot s’omple de fang. Cada dos per tres sens marxa la llum, a les cases on hi ha llum elèctrica, per que no totes les famílies tenen la sort de tenir-la. Us imagineu quedar-vos a les fosques a l’hivern 2 hores al dia? Nosaltres sempre portem espelmes i llanternes al damunt per si de cas.

Nosaltres aquí estem ajudant a l’escola d’una ciutat que es diu Trujillo i també a la Radio. La Radio es un bon mitja per fer arribar les noticies a les comunitats que viuen a les muntanyes, allà no hi ha ni cobertura telefònica, ni gaires mitjans de comunicació, així que a vegades utilitzen la radio per assabentar-se del que passa a la comarca, i també els serveix per fer-se arribar missatges entre ells.

A l’escola tenim nens com tots vosaltres. L’escola es tan petita que tots els cursos no hi caben, així que es fan dos torns. Al mati hi van els petits, i a la tarda els grans. Com que el sostre es de “xapa”, quan plou molt, els mestres ens quedem afònics de cridar, per que l’aigua al sostre fa molt de soroll i a vegades hem d’anular les classes. Tampoc no podem fer excursions, ni sortir en grup fora de l’escola, es perillós pels nens i tampoc tenim recursos o diners per poder fer-ho.

A la catequesis venen nens com tots vosaltres, però tampoc hi caben tots junts a l’església, així que cada grupet te un torn per fer la catequesis, així doncs es difícil quedar tots junts per fer una activitat conjunta. Però hauríeu de veure que be s’ho passen fent cançons, i ajudant al mossèn a preparar les misses, s’estimen molt a Deu i ells saben que Deu els estima, malgrat no tinguin tablets, ni whatsapps, ni tot això.

Nens i nenes de la Selva del Camp, us volem demanar que pregueu per tots els nens d’Hondures. Molts d’ells no tenen el caliu ni l’amor del pare o la mare a casa, molts han de treballar des de ben petitets, altres ho passen molt malament per que no els tracten be i ningú te paciència amb ells.

Petit Andreu, ens dius que t’agrada molt el futbol, espero que siguis del Barça, aquí tothom anima al Messi, i a Neymar. Els hi agrada molt jugar a futbol... però moltes vegades ho han de fer descalços. Cada cop que et posis les teves sabatilles per jugar al futbol, pensa en nosaltres i fes un gol ben maco per tots els nens hondurenys.

Catequistes de la Selva del Camp, no defalliu mai en la vostra tasca. El que feu es molt important. Us animem des d'Hondures a que seguiu treballant i vetllant per la vostra comunitat. Que mai defalliu, i sempre us quedin forces per "sortir a la mar un cop mes", com Sant Andreu. Que no ens preocupi veure el fruit, i es que som instruments de Deu per portar als germans l’abraçada infinita del Crist: Aquella que consola, anima, enforteix, perdona, calma i empeny.

Mossèn Joan!!! Gracies per encaminar cap a Deu aquests infants, tant debò mai perdin de vista aquell pensament de Sant Fructuós: “Em cal tenir present l’Església Universal, d’Orient a Occident”. A traves dels missioners les persones som evangelitzades, a traves d’ells també copsem la realitat d’un mon del que som responsables tots. A nosaltres personalment, la missió ens esta ajudant a sentir-nos molt implicats i mes compromesos amb la nostra parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Gracies de nou pel seu compromís amb la missió.

BONA PASQUA A TOTA LA COMUNITAT!! Allunyem tota tristesa, rutina o comoditat, que la Llum del Ressuscitat il·lumini les nostres vides com autèntic Foc Nou, i siguem fidels al compromís Baptismal que rebérem i que cada dia renovem a través dels sagraments.

Afectuosament,

Blanca i David