• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 28 de abril de 2015

Diferents notícies que ens arriben des de Nepal


"Els missioners salesians atenen 400 famílies afectades pel terratrèmol del Nepal
Els missioners salesians que operen al Nepal han començat a prestar les primeres ajudes a les famílies més necessitades, però alerten que calen molts recursos per fer front a les conseqüències de la tragèdia humanitària. "Es necessiten aliments, mantes, medicines, tendes de campanya i roba d'abric. Molta gent ho ha perdut tot i la pluja complica encara més la cerca de supervivents i l'ajuda als damnificats", ha explicat el col•lectiu. El terratrèmol de dissabte hauria provocat més de 3.700 morts i prop de 6.500 persones ferides.
Fa uns dies, un terratrèmol de 7,8 graus a l'escala de Richter va assolar el Nepal. Actualment hi ha prop de 3.700 morts i uns 6.500 ferits. Aquestes xifres són del tot provisionals, ja que queden encara molts edificis per revisar, sota els quals hi podria haver gent atrapada. Els salesians, en aquests moments, estan ajudant prop de 400 famílies que han perdut la casa i estan distribuint aliments i medicaments a la població més afectada.
"Des que es va produir la catàstrofe fins ara hem gastat prop de 3.000 euros al dia. No podem romandre amb els braços plegats davant d'aquesta emergència", afirmen els salesians. "Katmandú és la zona més afectada i ja es comença a veure la destrucció i l'elevat nombre de morts que hi pot haver. Encara se senten rèpliques i la gent està molt atemorida. Tothom dorm al ras, també els nens i les nenes, per por que es pugui repetir".
Els missioners salesians treballen al Nepal des del 1995. A Katmandú el col•lectiu disposa i ofereix escoles, centres de formació professional, centres juvenils, oratoris i activitats socials per a joves en situació de vulnerabilitat. Les obres de les presències salesianes només han sofert petits danys materials, motiu pel qual els missioners s'estan bolcant a ajudar la població que ho ha perdut tot."
Flama, Agència Cristiana de Notícies. 27-Abril-2015

"José Alfaro, escolapio, trabaja en el Himalaya. El único misionero español en Katmandú
Trabaja en una escuela que él mismo montó en una zona rural.
Ayer finalmente, el padre Alfaro pudo comunicar con su familia en La Rioja para tranquilizarlos: se encontraba sano y salvo en Katmandú, en el hogar que los Jesuitas tienen en la capital nepalí.
El terremoto de Nepal soprendió al sacerdote riojano José Alfaro, escolapio, en la escuela que él mismo montó en una zona rural del país, a unos 60 kilómetros de la capital, Katmandú. 
Alfaro es el único misionero español en la zona y se encuentra trabajando en solitario a las faldas de la cordillera del Himalaya.
Tras sufrir las sacudidas del primer seísmo, Alfaro emprendió el camino hacia la capital. Su hermano, Jesús Alfaro, residente en Logroño, no sabe cómo consiguió cubrir esa distancia: «Normalmente lo hace a pie y en autobús, pero imagino que los caminos estarán destrozados». Ayer finalmente, el padre Alfaro pudo comunicar con su familia en La Rioja para tranquilizarlos: se encontraba sano y salvo en Katmandú, en el hogar que los Jesuitas tienen en la capital nepalí, donde los Escolapios no tienen delegación."
Religión Digital, 27 Abril 2015