viernes, 8 de enero de 2016

Intenció missionera del Papa Francesc per al mes de gener

Perquè mitjançant el diàleg i la caritat fraterna, amb la gràcia de l'Esperit Sant, se superin les divisions entre els cristians, és la intenció missionera o per l'evangelizatció que proposa el Sant Pare per a aquest mes de gener.

En el seu viatge a Àfrica, el Papa Francesc recordava en la seva trobada amb les comunitats evangèliques a Bangui, República Centreafricana, el gran sofriment que travessava el país, i la resposta unida que donant sempre els cristians: “Aquest sofriment comú i aquesta missió comuna són una ocasió providencial per progressar junts en el camí de la unitat; i són també un mitjà espiritual indispensable. Com podria el Pare rebutjar la gràcia de la unitat, encara que encara imperfecta, als seus fills que sofreixen junts i que en diverses ocasions s'uneixen per servir als germans?
Benvolguts germans, la divisió dels cristians és un escàndol, perquè és abans de res contraria a la voluntat del Senyor. És també un escàndol enfront de l'odi i la violència que estripa a la humanitat, enfront de les nombroses contradiccions que s'alcen contra l'Evangeli de Crist. Per això, i apreciant l'esperit de respecte mutu i de col·laboració que existeix entre els cristians al seu país, els animo a prosseguir per aquest camí, servint junts amb caritat. És un testimoniatge de Crist, que construeix la unitat.
Que, amb ànim sempre creixent i amb vista a la plena comunió que anhelem, afegeixin a la perseverança i a la caritat el servei de la pregària i de la reflexió en comú, en cerca d'un millor coneixement recíproc, d'una major confiança i amistat”
OMPRESS-ROMA (4-01-16)