• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 5 de enero de 2016

Catequistes natius: portadors de la misericòrdia de Déu a tots els pobles

Dimecres 6 de gener es celebra el Dia dels Catequistes Natius i del IEME, Institut Espanyol de Missions Estrangeres. 

També és denominada “Campanya d'Epifania”, perquè se celebra el 6 de gener, Solemnitat de l'Epifania del Senyor, una Solemnitat totalment missionera, la presentació de Crist com a Llum de les nacions.

Per aquest any de la misericòrdia, la Congregació per l'Evangelizatció dels Pobles de Roma, la congregació vaticana que cuida de les missions, i l'Institut Espanyol de Missions Estrangeres ha triat el lema: “Catequista
es, portadors de la misericòrdia”.

Des de l'any 1919 molts preveres i germans han fet realitat el seu somni de poder arribar als pobles més llunyans de la selva d'Àfrica, als racons més amagats dels grans suburbis d'Amèrica Llatina, al cor de les atrafegades ciutats d'Àsia sent portadors d'aquesta gran notícia: Déu està entre nosaltres. Els missioners sacerdots caminen d'un lloc a un altre, d'un poblat a un altre, però saben que en aquestes comunitats queden els catequistes al capdavant dels seus germans. A ells, als catequistes natius, pretén ajudar aquesta campanya a fi que continuïn sent “portadors de la misericòrdia” de Déu a tots els pobles. 

En aquesta campanya Jornada del Catequista Natiu 2016, el cartell mostra a un dels catequistes de la parròquia La nostra Senyora de la "Altagracia de Paradiso", diòcesi de Barahona, en la República Dominicana. El seu nom és Philippe Exalus. " És un catequista, per als missioners que treballem a les zones rurals sabem, que el treball de Philippe, com el de punts altres líders de comunitats és inestimable, per no dir imprescindible. 
Ells són els que alimenten amb la Paraula a la comunitat, els que sostenen la fe dels joves, el somni apagat de l'ancià, els que eduquen nens i nenes i el seu futur, els que formen en les necessitats més bàsiques en salut a les mares, els que donen esperança, alleugen el dolor i porten en les seves entranyes la misericòrdia pel gust de ser part del poble”, informa el IEME qui té encomanat animar el sentit missioner de la solemnitat i orientar la nostra mirada en els missioners del carrer, de camp, els catequistes i capdavanters de comunitats.
A ells, als catequistes natius, “volem recolzar en aquesta Jornada dels Catequistes Natius a fi que continuïn sent ‘portadors de la misericòrdia’ de Déu a tots els pobles”, afegeixen des de IEME.

Per més informació: IEME