• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 13 de abril de 2016

El nostre Bisbe: Mons. Jaume Pujol, ens parla de #VocacionesNativas

"Conscienciar-nos de la importància que sorgeixin vocacions pròpies en els països de missió"

Cliqueu a la imatge per sentir audio
"Des de fa 53 anys l’Església celebra en aquest diumenge, anomenat del Bon Pastor, la Jornada per les Vocacions Natives, que amb aquest o amb un altre nom i diferents lemes es proposa conscienciar-nos de la importància que sorgeixin vocacions pròpies en els països de missió.
De fet l’expressió països de missió ens remet a un passat de fa segles en què la generositat de molts joves de famílies europees feia que anessin a llocs llunyans per a treballar-hi pel regne de Déu anunciant l’evangeli i ajudant al desenvolupament integral de la població.
Això ha canviat. Continuen sent molt necessaris els missioners, però des de fa anys hi ha hagut un cert tomb estadístic: països com Bèlgica i Holanda, que tenien moltes vocacions sacerdotals i missioneres, experimenten una forta crisi, mentre que al Tercer Món creixen les ordenacions sacerdotals, així com també el nombre de catòlics.
A l’Àfrica, en els deu últims anys, la població del continent ha crescut un 24% i la dels catòlics un 41%. A l’Àsia, la demografia ha augmentat un 10% i els catòlics un 20%. Això determina que a vegades siguin vocacions d’aquests països les que vénen en ajuda de parròquies de la vella Europa.
Qualsevol que sigui el nombre dels que s’ordenen, més a prop o més lluny, la pregària de Jesús «a l’amo dels sembrats que enviï sembradors als seus sembrats» (Mt 9,38), sempre serà actual, com també ho serà la forma en què es manifesten aquestes crides vocacionals. El lema d’enguany de la Jornada diu: «Et mira amb passió.» Es refereix a la mirada de Crist, que és forta, apassionada, plena de misericòrdia. Així ho experimenten els qui fan el pas.
El papa Francesc demana a Déu per a aquesta ocasió: «Concedeix-nos comunitats cristianes vives, fervoroses i alegres, que siguin font de vida fraternal i despertin entre els joves el desig de consagrar-se a tu i a l’evangelització.»
Com podem ajudar que això passi? Resant per les noves vocacions i sostenint econòmicament els seminaristes. Alguns necessiten una beca d’estudis per a sostenir-se. Arriben al Seminari sense res al damunt excepte una vella maleta amb una mica de roba i un parell de sabates, però porten una il•lusió meravellosa de donar-se. De nosaltres depèn que puguin complir amb aquest somni de servir l’Església i la humanitat."
† Jaume Pujol Balcells
Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat

Aquí podeu veure el Suplement especial de Vocaciones Natives que edita la Delegació de Missions per aquesta campanya.