martes, 5 de abril de 2016

Felicitació de Pasqua del P. Cristí Savall, comunitat de Taizé, a Dakar

Kër Taizé, Pasqua 2016

Compartim amb tots vosaltres la carta de felicitació del missioner cambrilenc de la comunitat de Taizé, el germà Cristí Savall: 

Quin regal més bell ha rebut Kër Taizé!: els petits!
Un doble regal: el infants i tots aquells de totes les edats que es troben als marges; sobretot mares joves les quals, elles, molt sovint venen a casa nostra amb un bebè a l’esquena. Cada una travessa deserts, nits, o porta un fardell ben gros...
I és amb aquests infants, aquests joves, els ancians, que hem cantat la Resurrecció aquest matí. Maco, sí, maco de veure Bébé Jo, Junior i altres arribar quan encara és negre nit; però la foscor està ja il•luminada pel la llum del seu somriure joiós. 
I després: “O tu que dorms, desperta’t...” Quina llavor d’esperança i de misericòrdia que reben! Saben fins a quin punt la seva presència fidel arrossega als seus primogènits? 


Matí de Pasqua viscut en una gran simplicitat, on els joves (dels que alguns d’ells que ja no viuen al barri, per retrobar-se amb els seus amics de Grand Yoff, s’han aixecat a les 4 h del matí!) venen per cantar la Llum, la Creació Veritable,  el do de la Llibertat, la Resurrecció!
“Crist ha ressuscitat”, “Krista dekki na”, han repetit moltes noies joves i dones. L’àvia Thérèse (que a menjat a taula de la fraternitat al migdia) ha estat la darrera.
Aquest crit de joia ens ha fet passar a la cinquena etapa: l’esmorzar... al que s’hi ha afegit ràpidament en Ndiaw, el jove musulmà que comparteix molta de la nostra vida, i per les veïnes musulmanes amb les seves criatures.
Us Imagineu en Robert(*) anant corrents per a fer la multiplicació dels pans i de la llet?
Sí, Krista dekki na dëgg          
------
(*) Pare Robert, comunitat de Taizé, a Dakar (Senegal)
Podeu veure el recull de fotografies a: Pasqua 2016- Dakar (Senegal)