viernes, 1 de abril de 2016

Trobada de joves a Madrid. Tarragona hi serà present.

"Revolució de la tendresa"

Obres Missionals Pontifícies, en col•laboració amb la Comissió Episcopal de Missions, i a través del Consell de joves, ha organitzat la XIII Trobada missionera de joves per al cap de setmana del 8 al 10 d'abril, a la Casa d'Exercicis Sant Josep a El Escorial (Madrid). Fa uns anys es va iniciar aquesta experiència amb l'objectiu de dedicar un espai i un temps a reflexionar sobre la dimensió missionera en la vida del cristià. Reflexió que porta al compromís i, en alguns casos, al descobriment de la vocació missionera, com a experiència temporal de curta o llarga durada.
El Consell de joves va acordar que aquesta Trobada fora expressió de la proposta del Papa Francesc per a aquest any jubilar: "Revolució de la tendresa". La Butlla Misericordiae Vultus havia de ser el marc ideal per aprofundir en el desafiament que suposa per a un jove la misericòrdia i la tendresa des del compromís de la rebel•lia davant qualsevol actitud d'indiferència. "La nostra revolució passa per la tendresa, per l'alegria que es fa sempre proximitat, que es fa sempre compassió i ens porta a involucrar-nos, per servir, en la vida dels altres" (Francesc, Cuba 22-IX-2015)
El programa de la Trobada s'ajusta a una seqüència didàctica que afavoreix la resposta dels participants a una de les interpel•lacions més radicals que Déu fa a cada persona: sortir d'un mateix per anar a trobar l'altre, no de qualsevol manera sinó revestits de la misericòrdia i de la tendresa de Déu.

De la nostra diòcesi hi participaran l’Aida Solé i la Noèlia Pulido (totes dues de la Parròquia de Sant Pere, Torredembarra), que a l’estiu del 2015 van estar un mes de missions a Hondures.
La Noèlia, aquest estiu del 2016, tornarà a repetir l’experiència missionera en el mateix lloc.
Esperem que puguin compartir amb tots el joves que hi ha participen totes les seves experiències tant enriquidores.
Joves encara esteu a temps a participar-hi. Si ho voleu fer, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres: missions@arqtgn.cat