lunes, 21 de noviembre de 2016

Viure l'Advent amb cor missioner, és l'objectiu de la Guia d'Advent

Guia per a l'Advent Missioner 2016

El Secretariat d'Infància Missionera ofereix aquest material d'animació missionera per a nens, “plantegem l'Advent des d'una activitat que realitzen amb freqüència els nens quan surten al camp o participen en alguna acampada o campament: es tracta d'un rastreig. Hi ha un objectiu que aconseguir i, mitjançant una sèrie de pistes, els rastrejadors han d'arribar fins a ell. També el nostre Advent té un objectiu concret: arribar a la trobada amb Jesús a Betlem. Cada setmana d'Advent anem a anar descobrint, guiats per la Paraula de Déu, una pista que ens porti a viure bé el Nadal. Aquestes pistes van a ser l'atenció, la formació, la paciència i la senzillesa”. 
Aquest quadernet dedicat a l'Advent Missioner té com a objectius: proporcionar als agents de pastoral una ajuda perquè els nens descobreixin la naturalesa de l'Advent com a temps de preparació personal i comunitària per rebre a Jesús al Nadal; integrar en aquesta activitat el procés de preparació de la Jornada d'Infància Missionera, tenint present el lema d'aquest any, “Segueix-me”; col•laborar amb els educadors perquè els nens, des de l'escolta de la Paraula de Déu i l'oració, descobreixin la dimensió missionera que comporta l'acolliment de Jesús en les nostres vides; i ajudar a les famílies a acompanyar als nens en la realització de les activitats i dels signes que els proposem per viure amb esperit missioner aquest temps litúrgic.
A més, el quadernet recull una altra activitat missionera dels nens, prèvia al Nadal, la coneguda campanya “Sembradors d'Estels”. Presenta unes pautes per preparar aquesta activitat, així com el text de la celebració de l'enviament – com a petits missioners – a recordar que Jesús neix per a tots.
Per descarregar la Guia d'Advent Missioner 2016:

GUÍA ADVIENTO MISIONERO 2016 EN CASTELLANO