• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 25 de septiembre de 2017

Testimoniatges dels missioners espanyols a Mèxic

"El més dur vindrà quan la gent s'enfronti a la realitat que els ha obert la desgràcia"


Actualment hi ha 435 missioners espanyols a Mèxic. Procedents de diferents poblacions espanyoles, enviats per centenars d'institucions religioses o directament per les seves diòcesis, expressen l'acompanyament permanent de l'Església missionera als pobles més castigats i empobrits. Alguns han viscut la destrucció de molt aprop, però tots, també els situats més lluny de l'epicentre del terratrèmol, s'estan mobilitzant per ajudar espiritual i materialment a les víctimes. No hi ha constància de baixes entre els missioners.

El pare Higinio Esquerre L.C., és un missioner de Salamanca en l'Estat a de Quintana Rosego, una zona molt allunyada de l'epicentre del terratrèmol que va assolar Mèxic dimarts passat 19 de setembre. Tal vegada aquesta distància física li permet veure amb més claredat que "el més dur vindrà després, quan la gent hagi d'enfrontar-se a la nova realitat que els ha obert la desgràcia"; per això ‒afegeix‒ "estem tractant d'organitzar-nos i veure com els podem ajudar".
Altres missioners sí han sofert en les seves pròpies carns la tragèdia. "Estàvem trenta sacerdots agustinos recoletos junts en una reunió amb els superiors. Ho passem molt mal i l'esglai va ser tremend; gràcies a Déu solament petites contusions, però els edificis bastant danyats", explica Lope Ruiz, un agustino recoleto de La Rioja, missioner en Ciutat de Mèxic.
En alguns casos, els danys no han estat personals, sinó dels edificis en els quals els missioners viuen o treballen. "Algunes capelles de la nostra parròquia de Amozoc (Pobla) han sofert danys", explica José Alfonso Martínez, un sacerdot guaneliano nascut a Valladolid. Des de la seva parròquia a Ciutat de Mèxic, "s'han creat dos centres per recollir queviures no peribles i portar aliments a la gent que està en els albergs o en gran necessitat".
Des de Morelia (Michoacán), la cordovesa Amalia Aragó, demana que continuem resant i posa la seva confiança "en nostra madrecita la Verge de Guadalupe". Les sis germanes blanques de les dues comunitats que tenen a Mèxic estan bé. La missionera destaca la solidaritat dels mexicans i compte com "moltes persones que s'han unit als equips d'emergència, s'esforcen per rescatar a les persones atrapades als edificis esfondrats".
Alguns missioners, com el sacerdot madrileny Guillermo Serra, L.C., s'han acostat a la zona per oferir ajuda espiritual. "Hi ha molta ajuda, gràcies a Déu, i molt bon esperit. L'important és seguir resant". Ell mateix ho relata en aquest video:

OMPpress- Mèxic 22/09/2017