• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 27 de noviembre de 2017

Viure el temps d'Advent en clau missionera

L'Advent és un temps d'espera i d'esperança: hem de preparar-nos per rebre a Déu que es fa home com nosaltres per salvar-nos.

Ja que l'any litúrgic de l'Església comença amb el primer diumenge d'Advent, val la pena fer una pausa i considerar la importància d'aquest temps de preparació i espera vigilant.

La paraula advent ve del llatí i significa "vinguda" o "arribada". Quin és l'arribada que estem esperant? Les normes universals sobre l'any litúrgic ens ajuden a entendre una mica millor la temporada en explicar: "El temps d'Advent té una doble índole: és el temps de preparació per al Nadal, en la qual es commemora la primera vinguda del Fill de Déu. És també el temps en el qual per aquest record es dirigeixen les ments cap a l'expectació de la segona vinguda de Crist per fi dels temps. Per tant, l'Advent se'ns manifesta com a temps d'una expectació piadosa i alegre.”

Notaran que aquesta no és una temporada penitencial. És una època d'esperança gojosa, un temps de preparació i espera. Aquesta temporada no es tracta solament d'una preparació per al naixement de Crist en el Nadal, sinó de Crist qui contínuament està naixent entre nosaltres i qui cada vegada més va transformant a l'Església en el seu cos al món.
En la tardor de l'any, mentre el món s'enfosqueix, l'Església és cridada a reunir-se i tranquil·lament esperar en l'esperança de la vinguda de Crist, el seu espòs, la Llum del Món.
Des d'Obres Missionals Pontíficies i des de la pròpia delegació de missions de la vostra diòcesi us presentem tots els materials i recursos per viure aquest Advent en clau missionera:

GUIA DE L'ADVENT MISSIONER
“La gran aventura” és una proposta per celebrar cada setmana del temps d'Advent en clau missionera. Es proposen quatre actituds que han de tenir els nens per viure l'aventura de la trobada amb Jesús. Descarrega-la


SEMBRADORS D'ESTELS
Els nens Sembradors d'Estels es converteixen en autèntics missioners portant l'alegria de la Bona Notícia. Surten pels carrers per portar el missatge d'amor de Jesús i felicitar el Nadal en nom dels missioners. Uneix-te a ells!



REVISTA GESTO
Gesto és la revista missionera revista per als nens. En ella aprendràs a obrir els ulls i el cor als altres, descobriràs a Jesús i coneixeràs als missioners que anuncien l'Evangeli al món. No te la perdis!







SUPLEMENT TARRAGONA MISSIONERA D'ADVENT
Amb el full parroquial del primer diumenge d'Advent, editem el següent suplement, recordant a tots els missioners de la nostra diòcesi.