• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 30 de noviembre de 2017

Revista Gesto, una lectura amb valors

Nova edició de la Revista missionera Gesto

Molts dels nens que en els vuitanta i noranta van llegir la revista Gesto avui són missioners: Victoria Braquehais (RD Congo), Ester Palma (Coreja del sud), Antonio Fernández (Zàmbia), etc. Tots ells recorden la il·lusió de rebre aquella revista i com llegint les seves pàgines carregades d'històries missioneres es va despertar en ells el desig d'estimar als altres, que més endavant es concretaria en un lliurament de la seva vida a la Missió.
Conscients de la importància dels "petits missioners"-com els cridava Sant Joan Pau II-, les OMP editen des de fa 40 anys la revista Gesto. Una publicació que va néixer en 1977 de la mà del bisbe D. José María Larrauri-llavors director de les OMP- qui va reunir a un grup de professionals de la literatura i la comunicació per crear una revista que portés l'esperit missioner a tots els nens d'Espanya. Així, de la mà de Montserrat Sarto i posteriorment de Montserrat Vilaseca, la revista es va convertir en tota una explosió evangelizadora per als nens de llavors, i va arribar a tirar fins a 400.000 exemplars en el seu primer any de vida.
La revista ha acompanyat a moltes generacions, i afronta ara el gran repte d'arribar als nens d'avui, que són i senten com els d'ahir, però s'enfronten a unes circumstàncies familiars, socials i culturals molt diferents. "No és una tasca fàcil", explica Miryam García, directora de la revista. "Hem de fer que el nostre missatge arribi a nens de 6 a 12 anys, que avui viuen envoltats d'estímuls visuals i sensorials, gràcies -en gran manera- als dispositius digitals. Però si som capaços de parlar-los en els seus mateixos codis i de mostrar-los la Bellesa estarem més prop de sorprendre'ls i de seguir responent a la seva curiositat innata", afirma.
Per a això, la revista renova el seu format i proposa noves seccions: Els misionerísimos -que mostra els grans missioners de la història-, Quina història -un còmic sobre anècdotes de les missions-, La tribu -una colla infantil amb la qual els nens aprenen a ser missioners en la vida quotidiana, a través de jocs, test, recomanacions de llibres, música i vídeos.-. "El sentiment de pertinença és molt atractiu per a la infància", explica García. "Per això hem creat aquesta tribu dels petits missioners, que no és un club tancat sinó una tribu que acull a tot aquell que vulgui viure en ella, aprendre i gaudir dels seus costums".
OMP fa una aposta decidida pel paper, per fomentar la lectura i per poder estar a les mans de cada nen. No obstant això, ja està preparant continguts digitals que ampliïn els reportatges de la revista i així complementin l'edició impresa. "De les missions ens arriben cada dia més vídeos, amb els quals es pot mostrar als nens d'una forma molt directa com es viu en altres llocs del món", explica la directora. "En aquesta era digital, no podem renunciar a parlar-los també en aquest llenguatge perquè és el que més utilitzen".
OMP ha editat un tiratge especial per arribar a tots els col·legis i parròquies d'Espanya, a través de les delegacions diocesanes de missions. "Volem arribar de nou a tots els nens, i para això necessitem que els pares, professors i catequistes ens coneguin", conclou Miryam. La revista pretén ser una eina de l'Obra Pontifícia de la Infància Missionera -la Jornada de la qual se celebra a Espanya el 28 de gener- per iniciar als nens en l'esperit missioner.
Per veure la web de la revista: https://www.omp.es/revista-gesto/ (la revista a la web només es pot visualitzar en llengua castellana però en format paper també s'edita en català)