• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

sábado, 20 de enero de 2018

Jornada de la Infància Missionera, l'ajuda recíproca entre els nens del món

Diumenge 28 se celebra la Jornada Nacional de la Infància Missionera, aquest any sota el lema «Aventura’t a ser missioner».

L'Obra Pontifícia d'Infància Missionera porta 175 anys dedicada a formar els nens en la universalitat de la missió i en la necessitat de donar a conèixer l'amor de Jesús; iniciar-los en el despreniment i la generositat, cridar l'atenció sobre els nens que pateixen la fam i les deficients condicions sanitàries i de salut, les mancances educatives, les situacions de guerra i conflictes armats, l'esclavitud laboral, l'abandonament social o l'explotació sexual.
Aquesta institució de l'Església promou la cooperació espiritual mitjançant l'oferiment del testimoni de la pròpia vida cristiana, la pregària i petites renúncies per les missions; la cooperació material a través de la «ofrena missionera», en la qual es materialitza l'ajuda econòmica que aporten els més petits; i la cooperació voluntària en serveis missioners, col·laborant en totes les activitats missioneres que du a terme Infància Missionera.
Durant tots aquests anys, i sense fer discriminació de raça, cultura o nació, els nens de la Infància Missionera han prestat ajuda a milions de nens de tot el món per la seva alimentació, el seu vestit, la seva salut, per a la protecció de les seves vides i educació escolar i, sobretot, per al seu naixement, creixement i maduració en la fe i la vida cristiana.

Infància Missionera és, en definitiva, una Obra del Papa que promou l'ajuda recíproca entre els nens del món i forma, dins de l'Església, una xarxa de solidaritat universal els principals protagonistes són els nens que es converteixen en petits missioners.

Cooperació amb les esglésies joves, la delegació diocesana de Missions ofereix del 12 de gener al 28 de gener l’Exposició DAKAR 2018: Compromís i esperança, amb esforç arribem lluny, a l’Institut d’Estudis Vallencs (Jaume Huguet, 1 – Valls) com a mostra que un petit projecte pot generar passes transformadors a infants i joves al barri de Grand Yoff, on viuen des de 1992 els germans de Taizé. Cristí Savall, nascut a Cambrils, germà de Taizé en missió a Dakar hi és des del principi.