• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 24 de enero de 2018

Què ens diu el nostre Arquebisbe sobre Infància Missionera

Aventura't a ser missioner

El quart diumenge de gener l’Església celebra la Jornada de la Infància Missionera. Aquest any el lema és una crida directa a la consciència personal: Aventura't a ser missioner
En la societat actual, una apel·lació d’aquest tipus sona gairebé a provocació. És un reclam a nedar contra corrent, però sempre ha estat així des dels temps apostòlics, quan homes i dones joves han abandonat la comoditat del seu ambient per llançar-se a l’aventura divina i humana d’ajudar els que passaran de ser desconeguts a ser la seva segona família.
El papa Francesc ha publicat missatges en què convida a aquesta obertura als altres, sobretot envers els més necessitats. Van adreçats a infants i joves que potser ho tenen tot, però que són capaços d’arriscar-se per transmetre la fe i per auxiliar amb obres socials poblacions remotes.
Ja en una homilia pronunciada l’any 2013 va dir: «Els problemes, les preocupacions de la vida quotidiana tendeixen a fer que ens tanquem en nosaltres mateixos, en la tristesa, en l’amargor […], i és aquí on hi ha la mort. No busquem aquí aquell que viu. […] Molts prediquen que l’important és gaudir el moment, que no val la pena comprometre’s per a tota la vida, fer opcions definitives, per sempre, perquè no se sap què passarà demà. Jo, en canvi, us demano que sigueu revolucionaris.»
I afegeix: «Us demano que aneu contra corrent; sí, en això us demano que us rebel·leu contra aquesta cultura de la provisionalitat que, en el fons, creu que vosaltres no sou capaços d’assumir responsabilitats, creu que vosaltres no sou capaços d’estimar veritablement. Jo tinc confiança en vosaltres, joves, i prego per vosaltres. Atreviu-vos a anar contra corrent. I atreviu-vos també a ser feliços.»
L’experiència mostra que els missioners —els de Tarragona en són un exemple proper— són molt estimats en el seu lloc de destinació. S’identifiquen amb la gent, esdevenen un més d’entre ells, i són apreciats per la gratuïtat amb què els lliuren la vida. 
Alhora són feliços, descobreixen els valors d’una nova cultura i quan tornen per una temporada ja només pensen a tornar a marxar. El cor d’un missioner s’ha eixamplat i per a ell tots són germans. La Infància Missionera vol fer arribar aquest missatge a nens i nenes que siguin capaços d’entendre la bellesa d’una opció que és la d’ajudar altres infants, amb l’oració i la solidaritat de petites aportacions econòmiques. És una rebel·lió de pau i amor.

† Jaume Pujol Balcells
Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat
Versión en castellano: via omp.es