• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 5 de febrero de 2018

Per fomentar el treball missioner a Catalunya

Trobada de les delegacions de missions en seu a Catalunya

Els passats dies 29 i 30 de gener va tenir lloc, a Poblet, la trobada anual de les delegacions de missions de Catalunya.
Per iniciar la trobada i motivar l’esperit missioner ens va acompanyar una estona la Gmna. Anna Maria Aixalà Aymamí, missionera vedruna retornada que durant anys va exercir la seva tasca missionera a Cochabamba (Bolivia). Amb una presentació prèvia ens va explicar la seva experiència missionera. La seva principal tasca, a part de l’espiritual, va estar en la direcció d’una escola o com a coordinadora. 



La formació dels infants per ajudar-los a créixer com a persones  és  molt important i a més no només era una ajuda formativa sinó també alimentaria donat que molts nens a l’anar a l’escola podien almenys garantir menjar alguna cosa al dia.



La tarda del dia 29 vam tenir una visita molt especial. Ens va acompanyar el Fra. Paco Martínez Soria, germà de Poblet per parlar-nos de “L’oració, premissa irrenunciable en la vida del cristià”.



D’una manera distesa i divertida va anar desgranant els aspectes més importants de la pregària: la necessitat de comunicació amb Déu i l’actitud d’escolta i d’obertura de cor al que Déu ens vol comunicar quan preguem.





Conjuntament en la capella de Santa Catalina vam celebrar l’eucaristia i d’una manera molt especial la vam oferir pels malalts missioners i per tots aquells amics i familiar que estan lluitant amb la malaltia.




El dimarts 30 no podia començar millor i molt aviat. A les 7 vam acompanyar a la comunitat de religiosos de Poblet en la pregària de Laudes per tot seguit a les 8 celebrar l’eucaristia.
El matí, amb la companyia de Mon. Enric Benavente, bisbe de Tortosa i coordinador de les delegacions de missions de Catalunya; va ser una revisió de les activitats que des d’Obres Missionals pontifícies es duen a terme i com donem resposta des de les nostres diòcesis.



Cal destacar l’aportació i la feina feta per part de l’Aurora de la delegació de Sant Feliu i de l’Eva de la delegació de Lleida que han preparat una activitat d’animació missionera, en l’àmbit de la pedagogia; per presentar en la trobada de mestres del 3 i 4 de febrer a Barcelona. 
A la trobada de les delegacions, com sempre i com és imprescindible en acompanyaren representants del religiosos, dels SCAM i de OCSHA.