• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 9 de abril de 2018

403 Beques missioneres en territoris de missió

Tens una crida. Respon.

A la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i la Jornada de Vocacions Natives, que se celebren conjuntament el 22 d'abril, la Comissió de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), CONFER i Obres Missionals Pontifícies (OMP) llancen una campanya conjunta per visibilitzar la crida vocacional i sensibilitzar la societat sobre la importància de col·laborar amb la pregària i l'aportació econòmica amb totes les vocacions del món.
Sota el lema "Tens una crida" -extret del missatge del Papa per a la Jornada-, les tres institucions volen mostrar que Déu continua cridant als joves, i que la vocació d'especial consagració és una alternativa de vida apassionant, que no té res envejar a la que ofereixen les millors companyies del món. Amb la metàfora del món empresarial, s'avisa als joves que poden rebre la trucada del "cap" més important del món, que els ofereix treballar en una "companyia" amb presència internacional, que sempre cotitza a l'alça, i que afronta desafiaments per canviar la vida de moltes persones.
Els objectius d'aquesta campanya són, d'una banda, que els joves entenguin la crida vocacional com una cosa que pot succeir en la seva vida, i la vocació com un camí de vida vàlid. De l'altra, que la comunitat cristiana i la societat en general promoguin aquestes vocacions amb la pregària i l'acompanyament. Finalment, es busca la col·laboració econòmica amb la formació de les vocacions natives que sorgeixen en països de missió.

Jornada de Vocacions Natives
El mateix dia se celebra la Jornada de Vocacions natives, que són aquelles vocacions que sorgeixen en els Territoris de Missió i que moltes vegades tenen serioses dificultats econòmiques per seguir endavant. Han rebut l'Evangeli dels missioners, i són el signe que aquest ha arrelat en la cultura, i es converteixen en el futur de les Esglésies locals. En els últims trenta anys la seva presència s'ha duplicat.
L'Obra Pontifícia de Sant Pere Apòstol, que ha rebut l’encàrrec de la formació i el sosteniment de Seminaris i noviciats als Territoris de missió, rep les ajudes de tot el món per sostenir econòmicament a aquestes vocacions. Una modalitat d’ajuda són les BEQUES MISSIONERES.


403 beques missioneres a Tarragona
Una manera concreta de col·laborar a la tasca missionera de l'Església fou la creació de les BEQUES MISSIONERES en favor dels seminaristes, novicis i novícies originaris de país de Missió. Era el 9 d'abril de 1987 quan un anònim depositava 1.000 pts per a una primera beca, que poc a poc, amb l'aportació de diversos anònims arribaria a sumar 300.000 pts., la totalitat d'una beca. Ara arribem a la beca 403 amb el cost actual de 2.000 €.
Cada beca porta un nom com un himne d'acció de gràcies a Déu, pels testimonis de fe amb que ens ha regalat i recordem tantes persones que ho han fet bé, amb un compromís joiós i constant. 
També posar en relleu realitats que poden restar amagades o caure en l'oblit, ajudar a conèixer el perquè d'aquella ermita dedicada a la Mare Déu o a algun altre sant que són centre d'encontre i pregària dels fills del poble que els venera i confia, o d'aquell esdeveniment que ha resultat motiu d'empenta i coratge per a viure la fe. 
La Delegació diocesana de Missions ha volgut recollir la història de les BEQUES en el llibre L’obra de sant Pere Apòstol, que presenta aquests dies com a pròleg de la Jornada de les Vocacions Natives.
Les beques ressenyades en la publicació porten la seva corresponent nota biogràfica o  històrica, que ens ajuda a reconèixer la nostra realitat, com els noms dels sants patrons de la Parròquia que són exponent de fe i agraïment de tants fidels.
---------

A la Jornada Mundial de Oración por las Vocaciones y la Jornada de Vocaciones Nativas, que se celebran conjuntamente el 22 de abril, la Comisión de Seminarios y Universidades de la Conferencia Episcopal Española (CEE), CONFER y Obras Misionales Pontificias (OMP) lanzan una campaña conjunta para visibilizar el llamamiento vocacional y sensibilizar la sociedad sobre la importancia de colaborar con la oración y la aportación económica con todas las vocaciones del mundo.

Bajo el lema "Tienes un llamada" -extraído del mensaje del Papa para la Jornada-, las tres instituciones quieren mostrar que Dios continúa llamando a los jóvenes, y que la vocación de especial consagración es una alternativa de vida apasionante, que no tiene nada envidiar a la que ofrecen las mejores compañías del mundo. Con la metáfora del mundo empresarial, se avisa a los jóvenes que pueden recibir la llamada de la "jefe" más importante del mundo, que los ofrece trabajar en una "compañía" con presencia internacional, que siempre cotiza a la alza, y que afronta desafíos para cambiar la vida de muchas personas.

Los objetivos de esta campaña son, por un lado, que los jóvenes entiendan el llamamiento vocacional como una cosa que puede suceder en su vida, y la vocación como un camino de vida válido. De la otra, que la comunidad cristiana y la sociedad en general promuevan estas vocaciones con la oración y el acompañamiento. Finalmente, se busca la colaboración económica con la formación de las vocaciones nativas que surgen en países de misión.

Jornada de Vocaciones Nativas

El mismo día se celebra la Jornada de Vocaciones nativas, que son aquellas vocaciones que surgen en los Territorios de Misión y que muchas veces tienen serias dificultades económicas para seguir adelante. Han recibido el Evangelio de los misioneros, y son el signo que este ha arraigado en la cultura, y se convierten en el futuro de las Iglesias locales. En los últimos treinta años su presencia se ha duplicado.

La Obra Pontificia de San Pedro Apóstol, que ha recibido el encargo de la formación y el sostenimiento de Seminarios y noviciados en los Territorios de misión, recibe las ayudas de todo el mundo para sostener económicamente a estas vocaciones. Una modalidad de ayuda son las BECAS MISIONERAS.

403 becas misioneras en Tarragona
Una manera concreta de colaborar a la tarea misionera de la Iglesia fue la creación de las BECAS MISIONERAS en favor de los seminaristas, novicios y novicias originarios de país de Misión. Era el 9 de abril de 1987 cuando un anónimo depositaba 1.000 pts para una primera beca, que poco a poco, con la aportación de varios anónimos llegaría a sumar 300.000 pts., la totalidad de una beca. Ahora llegamos a la beca 403 con el coste actual de 2.000 €.

Cada beca trae un nombre como un himno de acción de gracias a Dios, por los testigos de fe con que nos ha regalado y recordamos tantas personas que lo han hecho bien, con un compromiso dichoso y constante.

También poner de relieve realidades que pueden restar escondidas o caer en el olvido, ayudar a conocer el porque de aquella ermita dedicada a la Madre Dios o a alguno otro santo que son centro de encuentro y plegaria de los hijos del pueblo que los venera y confía, o de aquel acontecimiento que ha resultado motivo de empujón y coraje para vivir la fe.

La Delegación diocesana de Misiones ha querido recoger la historia de las BECAS en el libro La obra del santo Pedro Apóstol, que presenta estos días como prólogo de la Jornada de las Vocaciones Nativas.

Las becas reseñadas en la publicación traen su correspondiente nota biográfica o histórica, que nos ayuda a reconocer nuestra realidad, como los nombres de los santos patrones de la Parroquia que son exponente de fe y agradecimiento de tantos fieles.