• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 17 de abril de 2018

Que ningú es quedi fora de un seminari o d'una comunitat per manca de recursos

La formació integral eix imprescindible en tota vocació.

No només cal sentir la crida del Senyor a entregar la vida al seu servei.  La formació espiritual i acadèmica és necessària per afrontar tots el reptes que es plantegen.

Al desembre de 2016 l'Església universal va publicar la Ràtio fundamentalis institutionis sacerdotalis "El do de la vocació presbiteral", unes indicacions generals sobre la formació dels sacerdots en tot el món. 
Amb aquest document es busca unificar criteris i donar a totes les vocacions les mateixes oportunitats a l'hora de rebre una formació integral -no només acadèmica-, comunitària i missionera.
L'Obra de Sant Pere Apòstol, que ajuda a un de cada tres seminaristes al món i als novicis i novícies dels territoris de missió, ara ha de fer un esforç especial per aplicar la Ràtio en aquesta àmplia geografia missionera, on les vocacions no fan més que augmentar -s'han duplicat en els últims 30 anys-. A l'hora de garantir una formació adequada a les vocacions locals arreu del món, aquesta Obra vol especialment promoure iniciatives que afavoreixin la vida comunitària, aprofundir la formació dels formadors i consolidar els seminaris propedèutics, a més de concentrar els seus recursos humans i econòmics per millorar la selecció i formació dels candidats al sacerdoci.

Aquesta és una panoràmica de les ajudes de Sant Pere Apòstol a 2016, quan es van enviar de tot el món 18.522.039,10 € per a sostenir a aquestes vocacions natives:

Obra San Pedro Apostol, Vocaciones Nativas 2018

Com Església unida, membres d'un mateix cos, és el nostre deure donar suport a la crida que l'Esperit Sant fa i oferir la nostra ajuda a la formació de les vocacions, sorgeixin on sorgeixin; i una formació de qualitat, que respongui a les indicacions de la Santa Seu. 



Per això, en aquesta Jornada de Vocacions Natives l'Església ens convida a alçar els ulls a la universalitat de l'Església, i a resar i sostenir econòmicament a aquestes vocacions, que asseguren que l'Evangeli romandrà en les Esglésies més joves.
Per saber més podeu visitar la pàgina web de Omp-Vocacions Natives o el suplement que des de la Delegació Diocesana preparem per aquesta jornada