• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 20 de noviembre de 2018

Ajuda d'urgència per Kerala i Karnataka a Índia

Obres Missionals Pontifícies demana ajuda d'emergència per Kerala i Karnataka a l'Índia devastades per les pluges torrencials.

Obres Missionals Pontifícies fan una crida a totes les persones de bona voluntat per ajudar a pal·liar la devastació provocada per les inundacions a Kerala i Karnataka a Índia 

Obras Misionales Pontificias
El president de les OMP, Giampietro Dal Toso, en una carta, explicava a tota la xarxa internacional de la institució, que est ha estat el pitjor desastre natural en aquesta regió durant l'últim segle. Davant la informació que li arriba directament dels directors nacionals i diocesans de l'Índia, Dal Toso ha demanat que es faci “una crida a les persones de bona voluntat perquè contribueixin al Fons d'Emergència de les OMP, de manera que puguem proporcionar l'ajuda necessària per reparar i reconstruir aquestes estructures eclesiàstiques per als fidels cristians d'Índia”. 

Les inundacions a Kerala van deixar aquest agost mitjà miler de morts i van portar a gairebé un milió i mitjà de persones a abandonar les seves llars. Els danys causats per les inundacions van aconseguir els 2.840 milions de dòlars. Declarada com la pitjor inundació en un segle, la gent en Kerala i Karnataka mai s'havia enfrontat a una catàstrofe d'aquesta magnitud. Més de 57.000 hectàrees de terres de cultiu van quedar anegadas, 11.000 cases destruïdes i 26.000 cases greument danyades.

Obras Misionales Pontificias.
Tres mesos després de les inundacions, segueix sent molt necessària l'ajuda per pal·liar la devastació a llarg termini. L'Església va respondre de manera increïble a les necessitats urgents, organitzant 4.094 camps per acollir a les persones (dels 5.000 establerts), més de 10 milions (dels 12 milions acollits), prop de 100.000 laics s'han mobilitzat per ajudar-los, amb el suport de gairebé 7.000 religiosos i 3.000 membres del clergat.
Durant els últims 50 anys, les Obres Missionals Pontifícies han sostingut a totes i cadascuna de les diòcesis de Kerala i Karnataka amb ajudes estables per a la seva activitat evangelizatdora i assistencial diària, a més de finançar varis milers de projectes. Moltes de les Esglésies, centres d'acolliment, dispensaris, etc… han quedat destruïts. Cal començar recuperar tot lo perdut el més aviat possible, ja que aquesta tasca portarà anys.
Les Obres Missionals Pontifícies demanen des de Roma, a totes les direccions nacionals del món que renovin el seu suport als afectats per les inundacions en l'Índia l'agost passat, en els estats de Kerala i Karnataka. 
Per a aquesta fi, les Obres Missionals Pontifícies estan utilitzant el “Fons d'Emergència”, reservat per a aquest tipus d'ajudes.


Per ajudar a la reconstrucció de les diòcesis devastades per les pluges pot fer-se un donatiu en el compte de l'Obres Missionales Pontifícies, banc BBVA: ÉS0301821364330010039555- concepte Fons Emergència Índia.