• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 23 de noviembre de 2018

BATEJATS I ENVIATS - OCTUBRE 2019 MES MISSIONER EXTRAORDINARI

“El Mes Missioner Extraordinari servirà per a què l'Església redescobreixi que és missionera”

Monsenyor Dal Tosso, president internacional d'Obres Missionals Pontifícies, ha viatjat a Espanya per donar el tret de sortida als preparatius del Mes Missioner Extraordinari convocat pel Papa Francisco per a octubre de 2019 amb una intervenció en l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola.

Monseñor Dal Tosso, Asamblea Plenaria 2018, Jose M. Calderón subdirector OMP
Durant la seva visita a la seu de la Direcció nacional de OMP Espanya, va tenir un record especial per al seu director, Anastasio Gil, recentment mort i va valorar el treball d'animació missionera que s'està duent a terme al nostre país. Va agrair l'aportació econòmica i personal dels espanyols a la missió.


El Papa Francesc ha convocat a tota l'Església per celebrar en el mes d'octubre de 2019 un Mes Missioner Extraordinari, l'organització del qual ha encomanat a la Congregació per la Evangelització dels Pobles i a Obres Missionals Pontifícies. “La intenció del Papa és que aquest Mes Missioner serveixi a tota l'Església per redescobrir la necessitat de ser una Església missionera: una Església que no està tancada en si mateixa, sinó que té el tarannà, el coratge, l'ànim d'anunciar l'Evangeli”, va explicar ahir monsenyor Giovanni Pietro Dal Tosso, president internacional d' OMP en el seu pas per la Direcció nacional. “Crec que serà una ocasió important per a tota l'Església de redescobrir el que és, el seu sentit missioner”.

“Des de fa algunes dècades, l'impuls missioner ha anat disminuint”, va afirmar Dal Tosso, qui ho atribueix a diverses raons internes i externes a l'Església. Per això, el president internacional d' OMP veu providencial el pontificat del Papa Francesc. “Des del seu primer document, el Papa diu que la missió és paradigma de l'Església. És una frase molt forta: tot el que fem com a Església ha d'estar sota la llum de la missió”. 
Monseñor Dal Tosso, Jose M. Calderón, Asamblea Plenaria
Quant al nostre país, Dal Tosso va subratllar que la Santa Seu compta amb Espanya, i agraeix l'aportació econòmica dels espanyols, la més generosa de tot Europa. “Però no és solament una qüestió financera, sinó que és personal, hi ha moltíssims missioners espanyols pel món. Tota aquesta obstinació i compromís missioner neix d'una base forta de fe que continua donant fruits”, va explicar.

Després de parlar als bisbes reunits en l'Assemblea Plenària, es va mostrar molt content de la disposició dels prelats, i de les abundants intervencions que van fer després de la seva xerrada. “En la meva trobada amb els bisbes he vist un gran esperit missioner”, va explicar. “Em consta que ja hi ha moltes iniciatives en marxa”.

I és que l'organització de les iniciatives concretes del Mes Missioner Extraordinari són responsabilitat de les Esglésies locals. “No volem imposar iniciatives des de Roma, sinó que són les Esglésies locals les que han de desenvolupar les seves pròpies iniciatives, perquè sigui de debò alguna cosa que toqui la vida concreta de les esglésies i les parròquies. Aquesta és la filosofia”, va explicar. “Des de Roma oferim una guia amb tres parts –litúrgica, testimonial i teològica-, però la realització de les iniciatives es realitza a les diòcesis”. D'aquesta forma, a Espanya la Direcció nacional i les diòcesis ja estan treballant per moure a tota l'Església en aquest sentit.


El Mes Missioner Extraordinari, en marxa a Espanya
La Direcció nacional de OMP Espanya ja està treballant en el Mes Missioner des de fa temps, per aconseguir implicar a totes les institucions eclesiales i a tots els cristians. S'ha creat un equip coordinador de les activitats que, entorn d'aquesta iniciativa del Sant Pare, es van a dur a terme a l'Església espanyola.

L'equip està format per José María Calderón, sotsdirector nacional de les OMP; Eloy Bueno, professor de la Facultat de Teologia de Burgos; Juan Carlos Carvajal, professor de la Universitat Sant Dámaso; la germana María del Prado Fernández, del Servei Conjunt d'Animació Missionera (SCAM); José Mª Sainz, de la Coordinadora d'Associacions de Laics Missioners, (CALM) Antonio González-Mohino, de l'Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME); per Francisco José González, director diocesà de OMP a Còria-Càceres, i Justo Amado, de la direcció nacional de OMP.

En la primera reunió d'aquest equip s'ha presentat i elaborat un primera programa de dates i activitats en les quals el Mes Missioner estarà present. Seran les fites de la preparació fins a octubre de 2019. Des de la intervenció d'ahir de Mons. Giampietro Dal Tosso, davant la Conferència Episcopal Espanyola, fins a un Congrés Missioner que tindrà lloc al setembre de 2019, passant pel Simposi de Burgos el març vinent, la setmana de Misionología, les jornades acadèmiques a la Universitat Sant Dámaso, les trobades nacionals i diocesans de les Obres Missionales Pontifícies.

Totes les activitats es duran a terme en coordinació i unió a les activitats que es desenvoluparan a Roma i des de Roma com el Congrés Missioner Internacional que tindrà lloc a la Universitat Urbaniana de Roma.
Per més informació visitar: Web Mes Misionero Extraordinario.

Entre les propostes per al mateix mes d'octubre de 2019, està que l'obertura del mes es faci en monestirs contemplatius de cada diòcesi de manera conjunta, com un esdeveniment d'oració especial que els uneixi. D'igual manera, que es clausuri amb un enviament missioner, que uneixi missio ad gents i pastoral ordinària.