• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 2 de enero de 2019

Església local en missió


La Jornada Missionera que celebrem en la EPIFANIA del Senyor, diumenge 6 de gener,  ens presenta cada any a la vida missionera diocesana arreu del món.

Les congregacions de fidels de les esglésies joves es converteixen cada dia més conscientment en comunitats vives de fe, litúrgia i amor.

L’Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME), coordinador de la Jornada, és una Entitat propera a la nostra Diòcesi i al Seminari Interdiocesà, com a via per al servei missioner.
Nascut a Burgos a l'ombra de la Carta apostòlica Maximum illud, de Benet XV, primer document modern sobre les missions (30 de novembre de 1919) i a punt de complir el seu primer segle d'existència, manté la identitat en el servei diocesà sense oblidar l'esperit missioner universal.

En el nou any que comença us proposem ser actius anunciadors de l’Evangeli en la nostra Església, corresponsables en l’evangelització, com ens diu el lema d’aquest any a la Jornada dels catequistes nadius: Església local en missió.
La vitalitat de les esglésies joves, amb les diferències culturals i de persones, sempre és un enriquiment en les Comunitats de base i veritable lloc de prova de la solidesa de la fe i del compromís evangelitzador.
“Avui que l’Església vol viure una profunda renovació missionera, hi ha una forma de predicació que ens pertoca a tots com a tasca quotidiana. Es tracta de portar l’Evangeli a les persones que cadascú tracta, tant als més propers com als desconeguts. És la predicació informal que es pot realitzar enmig d’una conversa i també és la que realitza un missioner quan visita una llar. Ser deixeble és tenir la disposició permanent de portar a altres persones l’amor de Jesús i això és produeix  espontàniament en qualsevol lloc: al carrer, a la plaça, en el treball, en un camí”. Papa Francesc (EG 127)