• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 8 de febrero de 2019

La missió té sentit amb l'Evangeli

Missioners pel Món a Camerun

La promoció humana, conseqüència de l'evangelització

Misioneros por el mundo, Verbum Dei, Esclavas del Sagrado Corazón, Idente, OMP, Misioneros en Camerún, Yaoundé,
Misioneros por el Mundo ens porta el diumenge 10 de febrer a Camerun, un país la superfície del qual és íntegrament territori de missió; això significa que l'església local depèn directament de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, que sosté econòmicament les seves diòcesis a través d'Obres Missionals Pontifícies (OMP). 
Al país hi ha més de 70 missioners espanyols, que entenen l'evangelització com el millor camí per a la promoció humana i el progrés dels pobles. Entre ells, es troben alguns pertanyents a la Fraternitat Missionera Verbum Dei, a les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús i als Missioners Identes, que coneixerem en aquest programa.
En Yaoundé està Fernando García Fernández, un sacerdot de Verbum Dei, nascut en un poble de Toledo, que porta 23 anys com a missioner a Camerun. Va arribar a Àfrica per a reemplaçar al seu germà Domingo, també missioner, que va haver d'abandonar el país per problemes de salut. Fernando és capellà d'un col·legi d'educació secundària en Mokoló, un barri perifèric de Yaoundé. El missioner viu com un més, perquè, “que et vegin pròxim”, és la millor forma d'evangelitzar. Allí, musulmans i catòlics conviuen en pau, fent de la vida diària el millor diàleg interreligiós. En una de les parròquies que atén, Fernando té un grup de Bíblia per a la gent que vol aprofundir en la Paraula de Déu.
En la capital de Camerun es troben també dues Esclaves del Sagrat Cor de Jesús: la granadina Aurelia Serra Alferes i Yolanda García Jurío, natural d'un poble de Pamplona. Des que va arribar a Camerun en 2013, Aurelia treballa en la presó central com a infermera, per a ocupar-se dels presos malalts a desatesos. En Bikop, les Esclaves tenen una comunitat que s'ocupa del dispensari que atén els malalts de Sida, però les religioses no s'obliden de la “salut espiritual” dels professionals d'aquest centre, oferint-los trobades de formació i oració, en els quals els conviden a trobar-se amb el Senyor a través de l'adoració eucarística. Com diu Yolanda “això és l'essencial perquè la nostra missió tingui sentit d'Evangeli”.
Misioneros por el mundo, Verbum Dei, Esclavas del Sagrado Corazón, Idente, OMP, Misioneros en Camerún, Yaoundé,
Justo de la Fuente és missioner Idente, sacerdot i metge dermatòleg. Nascut en un poble de Santander, és capellà de la Parròquia Universitària "Sant Pere i Sant Pau", de Soa. A Camerun, els missioners Identes, el carisma dels quals és l'educació de la joventut, treballen sobretot amb els universitaris. Montserrat Serra Renom, nascuda a Sabadell (diòcesi de Terrassa) és professora d'espanyol en un centre cultural de Yaoundé. Obres Missionals Pontifícies, entre altres institucions, està ajudant els Identes a construir una església en Yaoundé, encara que Justo reconeix que “per a construir una església no és tan fàcil obtenir ajudes a Europa” i per això, l'església s'està construint “com les antigues catedrals, amb l'ajuda del poble”.
Finalment, en Douala, es troba una altra missionera de Verbum Dei, María Isabel Díaz Jiménez, nascuda en un poble d'Àvila, i amb més de 15 anys de missió a Camerun. Fidel al carisma evangelitzador de Verbum Dei, “Marisa” assegura que l'evangelització es fa “en el concret”, per això la promoció humana es converteix en conseqüència directa de l'evangelització. En el Centre d'Apostolat ‒que és també la residència de “Marisa”‒, molts joves universitaris acudeixen per a estudiar i preparar els seus exàmens. Un treball missioner poc conegut, i que Marisa realitza amb autèntica dedicació, és l'escolta de les persones que vénen a demanar-li ajuda per a viure la seva “fe en la vida quotidiana”. Alguns ho fan de tal manera que adquireixen un compromís com a “matrimonis missioners”, 3 han sorgit ja gràcies al treball de Verbum Dei.

Misioneros por el Mundo, és un programa realitzat per TRETZE TV en col·laboració amb OMP. En aquesta nova temporada, el programa s'emet els diumenges a les 13,45.
També es pot seguir en directe en línia en: http://trecetv.es/directo; i després de la seva emissió, veure's en la web del programa: http://trecetv.es/programas/misioneros-por-el-mundo