• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 12 de abril de 2019

Animació missionera a les escoles

APRENDRE-ENSENYAR

LES DELEGACIONS DE MISSIONS DE CATALUNYA PARTICIPEN A LA XIII TROBADA DE MESTRES I PROFESSORS DE RELIGIÓ DE LES DIÒCESIS AMB SEU A CATALUNYA AMB EL LEMA “APRENDRE-ENSENYAR”

Infancia misionera, cuatrienio Infancia Misionera
El passat 6 d’abril a Sabadell , es va celebrar la trobada anual de mestres i professors de religió de les diòcesis amb seu a Catalunya , aquesta es la XIII trobada , que organitza el Secretariat Interdiocesà d’ensenyament de la religió a Catalunya i Fundació Escola Cristiana de Catalunya.
Aquest any sota el lema “ APRENDRE –ENSENYAR”.


Més de 200 professors i mestres de Catalunya van participar en aquesta trobada, on primer van poder escoltar la ponència «Frecuentar el futuro. Lectura Pastoral del Sínodo de los Jóvenes» a càrrec de Koldo Gutiérrez, SDB.
Després de compartir l’esmorzar i tenir temps per veure les novetats que ofereixen les editorials en matèria de religió, els mestres i professors es van anar distribuint pels dotze tallers que s’oferien.
Infancia misionera, cuatrienio infancia misionera
Aquest es el segon any que les Delegacions de missions amb seu a Catalunya hi som presents, aquest any oferint el taller: ”Acompanyem Jesús en la seva infantesa”. 
Sota el títol “Amb Jesús infant a la missió”, vam presentar el projecte quadriennal que se’ns proposa des d’OMP; projecte que ens ofereix una sèrie de recursos pedagògics interessants i divertits per treballar la missió amb els nens i nenes, i que té una continuïtat de 4 anys , amb la intenció d’atansar als infants a aquest Jesús nen, moltes vegades desconegut per ells, i alhora facilitar als mestres activitats i un itinerari per dur-lo a terme.

cuatrienio infancia misionera, revista gesto
Obres Missionals Pontifícies ofereix una "Guia pràctica per viure la missió amb els nens", que recull el que serà un itinerari d'iniciació missionera, que entrellaça fe i missió.
Gràcies a aquest nou instrument pedagògic, cada dos mesos es podrà disposar de noves activitats, idees i dinàmiques.
L'itinerari sempre presentarà cinc seccions.
La primera és la Trobada amb la Paraula, una oportunitat per a llegir un passatge Evangèlic de la Infància de Jesús, amb una explicació propera als nens.
La revista missionera GESTO per als nens, en la que trobaran col·leccionables, curiositats i coneixeran als personatges de la infància de Jesús.
Des de les delegacions de missions valorem molt positivament la participació en aquest tipus d’activitats formatives i esperem poder donar-li continuïtat en altres edicions.
Si voleu saber més d’aquest projecte , podeu clicar en aquest enllaç: Infancia Missionera