• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 31 de mayo de 2019

Identificar els camins transitables per als joves d'avui

“Principis i pautes per a atreure els joves a l'àmbit de la missió”

El responsable del Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE),  Mons. Carlos Manuel Escribano Subías, va ser el convidat principal de les Jornades Nacionals de Delegats Diocesans de Missions i Assemblea Nacional de Directors Diocesans de les Obres Missionals Pontifícies (OMP), que es va celebrar a Madrid del 20 al 22 de maig, amb el tema “Els joves i la missió”.

Monsenyor Escribano va ser convidat pels organitzadors per a proposar als responsables de l'animació missionera a Espanya “Principis i pautes per a atreure els joves a l'àmbit de la missió”. El bisbe, que va participar en el Sínode dels Joves, va dir que tant el treball fet en el Sínode com el recollit pel Papa Francesc en l'exhortació postsinodal “Christus vivit”, “il·luminen l'horitzó” en el qual l'Església ha de moure's.

El bisbe va parlar de la possibilitat que els deixebles missioners facin un pas més “a la missió «ad gents», una possibilitat que es pot plantejar als joves que es troben ja presents en les comunitats de fe, i en les quals poden descobrir-se “nous missioners”. És en aquest àmbit on es pot “madurar la possibilitat de convertir-se en evangelitzadors”.

Monsenyor Escribano es va posar en el lloc dels delegats de Missions a les diòcesis i va compartir amb ells diversos interrogants: “com els acompanyem, realment creiem que es pot treballar amb els joves o diem que és impossible, quants joves tenim en el nostre entorn, com estan, en quin moment, com els atenem, entenen que no tenim res que dir-los, per què no puc comptar amb joves en la meva Delegació”.

El responsable de Joventut en la CEE va dir que és necessari el “acompanyament en la fe”, perquè molts joves viuen “en la intempèrie” o fins i tot en “àcid sulfúric”. Els acompanyants poden ajudar al jove a descobrir “el pas de Déu en la teva vida, que et pot cridar a la missió”.

Un altre punt central és el “discerniment, l'escolta de l'Esperit Sant per a veure per on vol portar-nos”. No es tracta d'un discerniment “sesudo”, sinó obert a l'acció de l'Esperit, perquè Ell ens ajudi a “identificar els camins transitables per als joves d'avui; a obrir i no tancar, i a no donar respostes preconcebudes”.

Entre els suggeriments concrets que monsenyor Escribano va oferir als delegats de Missions, va estar la de sumar-se als treballs amb els joves que es facin des d'altres Delegacions o Departaments de les Diòcesis, perquè, en lloc de treballar per departaments, es comenci a treballar per “projectes”.