• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 29 de noviembre de 2019

Trobada per reflexionar sobre la dimensió missionera

Som una “Església en sortida”

anuncio, Iglesia
L'anunci de l’Evangeli procedeix del cor de l'Església, no es pot entendre simplement com accions que es realitzen en llocs llunyans i distants; és l'Església mateixa la que es descobreix com servidora de la missió de Déu: perllonga la missió del Fill i de l'Esperit.
Aquesta missió és autènticament universal en extensió i en intensitat: aspira a transformar la realitat sencera, en tots els seus aspectes i dimensions.
De la missió de l'Església són responsables tots els batejats, cadascú segons la seva situació i possibilitats; alguns tindran el carisma de consagrar la seva vida a la missió ad gentes, però ni absorbeixen ni monopolitzen el compromís missioner de l'Església.
En un món globalitzat la missió universal no pot realitzar-se més que mitjançant la cooperació de les esglésies en comunió. L'Església mundial és la protagonista i la responsable d'aquesta missió; ara bé aquesta Església mundial és la comunió de les Esglésies concretes. Les antigues "missions" són esglésies locals per a la tasca comuna (així se supera la concepció etnocèntrica o colonialista de la missió).
acción misionera
L'acció missionera ha de ser contextualitzada: no només inserida en la cultura heretada del passat, sinó tenint en compte el context, és a dir, tots els factors (tècnics, ideològics, socials ...) que condicionen i determinen la seva vida.
Per això caldrà mostrar cada vegada amb més claredat que el dinamisme i la vocació missionera brolla de l'alegria de l'Evangeli, del nucli de l'experiència cristiana, que empeny a comunicar-ho en tot lloc i a la humanitat sencera.

La Delegació Diocesana de Missions té la tasca de mantenir viva l'animació missionera i de fomentar les campanyes, de coordinar la pluralitat d'activitats, de fomentar la cooperació missionera, de mantenir viva la necessitat de noves vocacions missioneres, de mantenir contacte regular amb els missioners i missioneres de casa nostra.
Nosaltres col·laborem (co-operem) amb altres Esglésies per sentir-nos tots co-responsables en la mateixa missió, en la mateixa tasca.
"L'anunci de l'Evangeli a totes les parts de món, la fidelitat a l'enviament del Ressuscitat a tots els pobles, les iniciatives missioneres de totes les Esglésies del món, la superació de les barreres que separen pobles i races, la defensa de la vida regalada pel Déu creador ... tot això és tasca directa i irrenunciable de cada cristià i de cada comunitat eclesial." (L’animació missionera avui. Eloy Bueno de la Fuente)
Iglesia en salida,


VOLEM ESCOLTAR-TE I REFLEXIONAR AMB TU!