• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 27 de abril de 2020

Celebrem la diversitat de vocacions

L'Església convida aquest diumenge a resar per les vocacions des del confinament

Diumenge que ve 3 de maig és l'IV diumenge de Pasqua, diumenge del Bon Pastor. Un any més, té lloc la Jornada Mundial d'Oració per les Vocacions -en la seva 57ena edició-, que a Espanya es celebra al costat de la Jornada de Vocacions Natives. 

Encara que en aquest any no sigui possible celebrar-ho a les parròquies de manera pública, els cristians tornen a estar cridats a pregar per totes les vocacions d'especial consagració en el món, perquè el Senyor continuï cridant, i els joves puguin dir sí a aquesta crida.
En aquests dies estem veient el gran paper que els preveres, religiosos i consagrats estan fent en aquesta situació extraordinària de pandèmia. La importància de la seva presència s'ha vist subratllada en tants testimoniatges de lliurament i acompanyament al nostre país i en el món sencer. Per això, es veu la necessitat de resar perquè molts joves puguin seguir el seu exemple, i escoltar la veu de Déu.
La Jornada Mundial d'Oració per les Vocacions, i la Jornada de Vocacions Natives és convocada de manera conjunta per quatre grans institucions eclesials, que representen la diversitat i riquesa de les vocacions d'especial consagració: la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER), la Conferència Espanyola d'Instituts Seculars (CEDIS) i Obres Missionals Pontifícies (OMP). El lema d'enguany és “Jesús viu i et vol viu”.

Diversitat de vocacions
CEE, OMP, CONFER, CEOIS, vocaciones, youtube
Tots els cristians estan cridats a seguir a Crist, però hi ha algunes persones que són cridades a seguir-lo d'una forma particular, a través d'una consagració. Dins d'aquestes vocacions, hi ha una gran diversitat: preveres diocesans, religiosos i religioses de vida activa i contemplativa; i consagrats i consagrades d'instituts seculars. Aquest diumenge, l'Església convida a pregar per ells, i per tants joves que estan sentint la crida vocacional en qualsevol d'aquestes formes.
La jornada convida també a aixecar la vista, i pregar per tants joves que estan sent cridats per Déu a seguir-lo en els territoris de missió. Són les anomenades Vocacions Natives. Aquest diumenge, l'Església convida a resar per ells, perquè assumeixin el relleu dels missioners, i mantinguin visqui la flama de l'Evangeli als seus països i cultures. I a més, es demana la col·laboració econòmica, perquè cap d'aquestes vocacions es perdi per falta de mitjans, i poder ajudar a un de cada tres seminaristes del món.

Iniciatives previstes
Per a poder celebrar aquesta Jornada, CEE, CONFER, CEDIS i OMP proposen com cada any materials comuns (recollits en la web de la CEE i en la d'OMP). D'altra banda, han llançat diverses iniciatives conjuntes. 
  • El dimecres 29, a les 12.00, es presentarà a través de Youtube, la cançó oficial de la Jornada, “Jesús viu i et vol viu”. Composta i interpretada per Chito Morales -pertanyent al grup musical "Brotes de Olivo"-, és una invitació a seguir a Crist per a donar llum als altres.
  • A més, en el canal de Youtube que s'ha obert per a aquesta Jornada ‘Jesús viu i et vol viu’, s'han publicat 9 entrevistes fetes en aquests dies, que recullen testimoniatges de persones que han sentit la crida vocacional d'especial consagració, en les seves múltiples formes.
  • La Missa de la 2 de TVE es retransmetrà des de la Conferència Episcopal, com és habitual en aquest temps de pandèmia, i serà presidida per Mons. Jesús Vidal Chamorro, Bisbe Auxiliar de Madrid i President del Subcomissió de Seminaris de la CEE. En ella es resarà especialment per les vocacions d'especial consagració a Espanya i als països de missió.