• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

lunes, 21 de septiembre de 2020

EN AQUEST NÚMERO… SUPERGESTO!!!

Aquí em tens, envia-m'hi.

Aquest és el lema del Domund 2020, que se celebra el pròxim 18 d'octubre i centra l'atenció d'aquest nou número de Supergesto. Des que Jesús va enviar als seus deixebles, milers de missioners i missioneres s'han convertit en els seus testimonis, portant la Bona Nova pel món. A través d'ells, l'Església fa present a Jesús allí on no se'l coneix i roman al costat dels quals més sofreixen, portant-los amor i esperança. I el joves? Estan els joves disposats a ser enviats i ser testimonis de Jesús? Molts, sí. Sens dubte. Amb valentia i determinació, s'uneixen als missioners amb la seva oració, el seu lliurament personal i els seus donatius.

Juan Pablo Trenor i María Martínez eren un matrimoni normal -ell publicista i ella fisioterapeuta- fins que un dia van sentir que Déu els cridava a lliurar-li i la vida per complet, i ho van deixar tot per a posar-se a la disposició de l'Església. Van ser enviats per sorteig... a Tanzània! Allí viuen, des de fa sis anys, amb els seus cinc fills, com a família en missió. Enmig de les dificultats, asseguren estar molt contents d'haver apostat tot pel Senyor.

En la nostra secció Aparador entrevistem a Daniel del Valle, un jove amb una gran veu, que ha format part de l'Escolania d'El Escorial i ha participat en el concurs de TVE Prodigios. Daniel, que prepara en l'actualitat el seu primer gran llançament professional, amb el suport de cantants com Alejandro Sanz o Carlos Baute, és creient i ho mostra amb orgull: "Sense Déu, jo no seria el mateix". També afirma que "els missioners s'ho mereixen tot. La seva tasca és imprescindible i amb molt de valor. No cregueu que jo, amb 18 anys, no m'he plantejat ser missioner alguna vegada...".

En Carta a un jove, Juan María González-Anleo es dirigeix a la generació coronavirus i alerta del greu error que seria tancar aquest episodi de les nostres vides sense aprendre alguna cosa de l'ocorregut. Prendre'ns de debò d'una vegada per sempre la cura del nostre entorn ecològic és un imperatiu fonamental que es desprèn d'aquesta pandèmia, així com apreciar coses essencials que, no obstant això, portàvem temps descurant, com les relacions amb els quals més ens importen: família, amics o aquests "nous herois" que la pandèmia ha demostrat absolutament imprescindibles en les nostres vides. Igualment, comprendre que el planeta sencer és la nostra petita llar i hem de pensar i actuar en conseqüència, tots junts, tots pensant en tots, sense excepcions.


Finalment, Supergesto destaca el voluntariat missioner de Prokarde, l'ONG de les Carmelites Missioneres, que enguany s'ha vist alterat pel Covid-19; i l'experiència missionera dels joves tarragonins María i Pablo Melero Cugat a Camerun.