• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

viernes, 2 de octubre de 2020

El “Domund del coronavirus” proposa noves maneres de col·laborar amb les missions

Comença el Domund, en la seva versió més digital

Un any més arrenca la campanya del Domund, la Jornada Mundial de les Missions convocada pel Papa per a implicar a tots en la missió de l'Església. Celebrada sense interrupció des de 1926, el Domund s'enfronta enguany a una situació difícil per la pandèmia. Obres Missionals Pontifícies (OMP) proposa la seva campanya més digital amb el llançament del vídeo del Domund i de la pàgina web www.domund.es. A més del testimoniatge dels missioners, destaca la primera carrera virtual del Domund i l'exposició “El Domund al descubierto” a Burgos.

Una família amb cinc fills a Tanzània. Una religiosa metgessa a Camerun. Un religiós professor a Vanuatu. Un prevere al Japó i un altre en la selva amazònica al Perú. Què tenen en comú? Una crida de Déu, a la qual tots van respondre “Aquí em tens, envia-m'hi”, tal com indica el lema del Domund, la gran festa de les missions de l'Església universal. I precisament per això, són els protagonistes del vídeo del Domund d'enguany, en el qual es mostra la bellesa de la missió universal en una varietat de carismes, localitzacions i tasques. De caràcter testimonial, pretén acostar les seves històries als col·legis i parròquies que enguany no podran rebre la visita física de missioners, com era tradició.

“A nosaltres ningú ens paga per ser aquí”, expliquen Juan Pablo Trenor i María Martínez, una família del Camí Neocatecumenal amb cinc fills que viuen en Arusha (Tanzània). Entre talls de llum i aigua, amb un idioma que desconeixien, viuen amb els seus fills la seva vida de fe i acompanyen la pastoral de la parròquia. Ells participen en el vídeo del Domund d'enguany, igual que Rosario García, metgessa, missionera de les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús, que ofereix enmig de la selva de la diòcesi de Yaoundé un hospital, on van molts malalts a curar-se o a morir amb dignitat.


Aquests testimoniatges s'uneixen als d'Antonio López García Viejo –germà corazonista missioner a Vanuatu (Oceania)-, Pablo Seco –Prever diocesà al Japó-, o Alfonso Tapia –prevere diocesà a la selva amazònica-. 

Tots ells, des de la seva particularitat, mostren com l'Església ha seguit endavant amb el mandat de Jesús d'anar i fer deixebles fins als confins de la terra. Les diòcesis en les quals estan aquests missioners no podrien subsistir sense l'ajuda del Domund.

www. domund.es: més Domund que mai


A més del vídeo del Domund, OMP llança una pàgina web (www.domund.es) en la qual es pot conèixer de manera interactiva, amb més deteniment, la història de cadascuna d'aquests missioners que apareixen en el vídeo, sumats als de la religiosa protagonista del cartell, la germana Juana Domínguez, missionera a Angola. Per què vau marxar a la missió? Què us vau trobar allí? Heu tingut por? Són algunes de les preguntes que els missioners responen en vídeos fets per ells mateixos.

Juntament amb els seus testimoniatges, s'explica com els diners del Domund sostenen i ha fet créixer en els últims 30 anys les diòcesis en les quals aquests missioners lliuren la seva vida. Són només sis exemples de les 1.115 diòcesis del món que depenen de la col·lecta del Domund.

Finalment, des de la web es pot accedir a tota la informació de les activitats nacionals d'enguany: l'exposició “El Domund al descobert”, que en aquesta 6a edició, tindrà lloc en la catedral de Burgos; i la primera carrera virtual “Corre pel Domund”. Totes aquestes activitats se sumen a les delegacions de missions de les diòcesis espanyoles, que amb creativitat estan treballant perquè el Domund d'enguany arribi d'una nova forma.

Que el COVID-19 no freni el teu donatiu


Des d'Obres Missionals Pontifícies s'anima que la situació sanitària no obstaculitzi el donatiu d'aquells que vulguin participar en la missió de l'Església.

A moltes parròquies les col·lectes no s'estan realitzant, i en els col·legis s'ha d'evitar el contacte amb els diners en efectiu -no hi haurà per tant guardioles i sobres amb normalitat-, es pot col·laborar de moltes formes. OMP ha habilitat els donatius per Bizum, que se suma a altres maneres de col·laborar digitals com el pagament amb targeta, la transferència o Paypal.