• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

miércoles, 9 de septiembre de 2020

Missioners de tot el món, davant la crisi del coronavirus

 “Tot ha canviat, però una cosa és segura: nosaltres seguirem aquí” 

Davant la incertesa creada per la pandèmia, l'Església en les missions mostra la seva voluntat unànime de romandre en la missió, amb la gent. 
Obres Missionals Pontifícies (OMP) llança un vídeo internacional en el qual missioners de tot el món i representants de les esglésies locals –destaca la participació del cardenal Maung Bo, arquebisbe de Yangon (Myanmar)-, uneixen la seva veu per a donar un missatge d'esperança al món: els més necessitats continuaran comptant amb ells. 

Amb aquest vídeo, s'escalfen motors per a la Jornada Mundial de les Missions, més coneguda com Domund, que tindrà lloc el 18 d'octubre a tot el món. “El món ha canviat, i tot sembla incert… Les vides han canviat…”. Així comença el vídeo #WeAreStilHere (#SeguimosAquí), que mostra d'una forma coral a diversos missioners i representants dels territoris de missió a tot el món. 
Però deixa'ns dir-te alguna cosa: una cosa és segura. Nosaltres no marxarem”, continua. “No ens rendirem, perquè som missioners. Amb Déu no hi ha res impossible”. 
I acaben fent una petició a unir-te al seu treball. 

Aquest vídeo ha comptat amb responsables de diòcesis considerades territoris de missió, com el cardenal Charles Maung Bo, arquebisbe de Yangon (Myanmar), o el jesuïta espanyol Kike Figaredo, prefecte apostòlic de Battambang (Cambodja). També ha comptat amb la participació de missioners de diverses nacionalitats, com l'espanyol pare blanc José María Cantal Rivas, que des d'Algèria treballa en el diàleg interreligiós. O Sor Veronika, una missionera croata que està a Illes Salomó, amb la comunitat Buma. O Fr. Anton, missioner maltès a Guatemala, rector en la selva tropical. O Sor Francise, missionera irlandesa al Pakistan, amb els més marginats de la societat. 


Tots, amb diversos llenguatges que mostren la universalitat de l'Església –anglès, francès, italià, alemany, espanyol, maltès, swahili, coreà, tagal, birmà… -, però amb un sol missatge: la fidelitat a la missió, fins i tot en els moments adversos. “Tenir una missió és estimar. I l'amor el fa tot possible. I per això seguirem aquí”. 


Aquest vídeo és una iniciativa de diverses Direccions Nacionals d'Obres Missionals Pontifícies –la institució de la Santa Seu que sosté els territoris de missió - a tot el món. Amb ell s'escalfen motors per a octubre, el mes missioner per excel·lència a l'Església, el cim de la qual és la Jornada del Domund, que enguany se celebra a tot el món el diumenge 18 d'octubre amb el lema “Aquí em tens, envia-m’hi”. 

 Pots veure el vídeo aquí