• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

martes, 23 de marzo de 2021

Raons per pregar el Via Crucis segons el Papa Francesc

Via Crucis missioner

Via Crucis
El Via crucis és una antiga tradició a l'Església catòlica que es remunta al segle IV, quan els cristians anaven en peregrinació a Terra Santa.

Com moltes de les nostres tradicions catòliques, el Via crucis pot ser ric, profund i ple de sentit, però al mateix temps, podem perdre la visió del que significa i com relacionar-ho amb la nostra vida quotidiana.

Aquestes són vuit raons que va donar el Papa Francesc durant la JMJ de Rio de Janeiro per les quals hauríem de pregar-lo, sobretot en Quaresma:

1. Ens permet posar la nostra confiança en Ell

“La Creu de Crist conté tot l'amor de Déu; allí trobem la seva misericòrdia sense mesura. Aquest és un amor en el qual podem posar tota la nostra confiança, en el qual podem creure… Confiem en Jesús, lliurem-nos a ell, perquè ell mai defrauda a ningú. Només en Crist crucificat i ressuscitat podem trobar la salvació i la redempció”.

Via Cruci

2. El Viacrucis ens indica el nostre lloc en la història

“I tu, com qui vols ser? Com Pilat? Com Simó? Com Maria? Jesús et mira i et pregunta: Vols ajudar-me a portar la Creu?".

3. Ens recorda que Jesús sofreix amb nosaltres

“La Creu de Crist suporta el sofriment i el pecat de la humanitat. Inclòs el nostre. Jesús accepta tot això amb els braços oberts, suportant en les seves espatlles les nostres creus i dient-nos: ‘Tingues valor! No portes la teva creu sol! Jo la porto amb tu. Jo he vençut a la mort i he vingut per a donar-te esperança, per a donar-te vida’ (cf. Jn 3,16)”.

4. Ens convida a l'acció

“Però la Creu de Crist ens convida també a deixar-nos ferir pel seu amor, ensenyant-nos sempre a mirar als altres amb misericòrdia i tendresa, especialment als qui sofreixen, als qui necessiten ajuda, als qui necessiten una paraula o una acció concreta”.

Via Crucis

5. Ens ajuda a prendre una decisió a favor o contra Crist

“La creu revela un judici al saber que Déu, en jutjar-nos, ens estima. Recordem això: Déu ens jutja estimant-nos. Si jo accepto el seu amor, llavors estic salvat, si ho rebutjo, llavors em condemno, no em condemna ell, sinó jo mateix, perquè Déu mai condemna, ell només ens estima i ens salva”.


6. Revela la resposta de Déu al mal en el món

“La creu és la paraula a través de la qual Déu ha respost al mal en el món. Algunes vegades sembla que Déu no reacciona al mal, que està en silenci. I no obstant això Déu ha parlat, ha respost, i la seva resposta és la creu de Crist: una paraula que és amor, misericòrdia, el perdó”.

Via Crucis
7. El Via crucis ens dóna la certesa de l'amor de Déu per nosaltres

“Què ha donat la creu a aquells que l'han mirat i a aquells que l'han tocat? Què ha deixat la creu en cadascun de nosaltres? Veus, ens dóna un tresor que ningú més pot donar: la certesa de l'amor fidel que Déu té per nosaltres”.


8. Ens guia de la Creu a la Resurrecció

“Oh, Jesús nostre, guia'ns de la creu a la resurrecció i ensenya'ns que el mal no té l'última paraula, sinó l'amor, la misericòrdia i el perdó. Oh Crist, ajuda'ns a exclamar una altra vegada: ‘Ahir vaig ser crucificat amb Crist; avui sóc glorificat amb Ell. Ahir vaig morir amb ell, avui viu amb Ell. Ahir vaig ser enterrat amb Ell, avui ressuscito amb Ell’”.

Compartim amb tots vosaltres un Via Crucis, amb petites reflexions de caire missioner per aquesta Setmana Santa que estem a punt d'iniciar.