• 75 SEM BURGOS


    Dona i missió
  • SOS EMERGÈNCIA


    OMP amb Turquia i Síria
  • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


    Propostes de voluntariat missioner
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera de joves
  • SUPERGESTO


    Plataforma per als joves interessats en la missió
  • ANIMACIÓ MISSIONERA


    Recursos per l’animació missionera amb infants
  • GESTO


    Revista missionera per als més petits
  • OMPRESS


    Servei missioner de notícies
  • AJUDA A LES MISSIONS


    Col·labora amb els missioners espanyols

jueves, 10 de junio de 2021

#CorrePorElDomund

Obertes les inscripcions per a la II edició de #CorrePorElDomund

Per segon any i amb novetats importants, Obres Missionals Pontifícies engega la carrera pel Domund. 

DOMUND 2021
En format virtual i amb diferents distàncies, l'usuari podrà practicar esport mentre col·labora amb el treball que realitzen els missioners en els llocs més desfavorits del planeta. Enguany, i com a principal novetat, l'organització ha comptat amb l'ajuda de patrocinadors que han volgut lligar la seva imatge a la del Domund. Això permet, a més, oferir samarretes commemoratives per als participants que ho desitgin.

Es tracta d'una samarreta tècnica, d'un material excel·lent per a fer esport i que compta amb unitats limitades, per la qual cosa l'organització convida a tots a inscriure's com més aviat millor. Durant el procés d'inscripció, l'usuari podrà triar entre rebre-la a la seva casa per un preu una mica més elevat o recollir-la a la seva delegació de missions de manera gratuïta. A més, a l'ésser una activitat per a tots els públics, també hi ha una samarreta per a nens. Un model especial, amb talles petites per a fomentar que sigui una activitat en família. Per als qui no desitgin fer-se amb la samarreta, comptem amb un "dorsal zero".

"És una ocasió única per a col·laborar de dues formes amb el Domund" – declara el P. José María Calderón, director de les Obres Missionals Pontifícies a Espanya – "a més del donatiu realitzat amb la inscripció, cada vegada que et posis la samarreta estaràs mostrant als altres que tu col·labores amb el Domund, que estàs amb els missioners". I és que la prova, que no té un afany competitiu, posa també a la disposició dels participants una app per a poder entrenar i competir contra la resta d'usuaris. L'aplicació Corre pel Domund estarà disponible durant els mesos de setembre i octubre per als sistemes operatius iOS i Android.

Aquesta iniciativa va sorgir l'any passat arran de la pandèmia de COVID19. "El que és clar és que estem davant un canvi en els models d'actuar de la societat, i per això les missions hem de buscar també noves maneres de ser presents entre les persones" – comenta Calderón.



En les pròximes setmanes anirem coneixent més novetats sobre la carrera com poden ser les activitats per als col·legis. Aquesta és una acció de sensibilització i per això es proposen diferents iniciatives dins d'un projecte multidisciplinari escolar per a realitzar en els centres educatius.

Des d'avui les inscripcions estan obertes en correporeldomund.es i qualsevol que ho desitgi pot apuntar-se, triar la distància que desitja recórrer i començar a entrenar. Serà en la setmana prèvia a la Jornada del Domund quan comenci el lliurament de samarretes i la carrera pel Domund. Però no sols es pot córrer: també es pot caminar, sol o acompanyat, però sempre respectant les normes sanitàries. L'important és el Domund i els missioners. I saber que, gràcies a la nostra col·laboració, l'Església pot ser present i fer una gran labor social en gran part del món.

DOMUND